Ni som provat Ekströms pannacotta!
Hur gör man egentligen med bärsåsen? ska man blanda ihop den precis före serveringen eller ska man hälla den uppe på pannacottan innan man ställer in den i kylen?
Hur gör man egentligen med bärsåsen? ska man blanda ihop den precis före serveringen eller ska man hälla den uppe på pannacottan innan man ställer in den i kylen?
Du skall blanda ihop den precis före servering.
jaha, ska man blanda ihop den, hälla på den och sen ställa in i kylen en stund till eller?
har du provat den här pannacottan? va tyckte du?
Jag har provat den en gång, men tycker att den man gör själv från grunden är både enklare att göra och godare. Jag tyckte att Ekstrms pannacotta var lite mjölig i smaken och inte så krämig som jag vill ha den. När det gäller såsen så kan man hälla på den en stund innan. den tjocknar inte eller så men smaken sätter sig lite bättre.
okej, jag läste nånstanns på nätet en rekommendation om att skippa mjölken den ska blandas med, och köra på grädde rakt av. kanske det skulle göra den mer krämig?
Håller helt med om att den smakar ganska jolmigt, inget jag vill prova igen! Möjligt at grädde kan förbättra smaken.
okej.. ja vi får ge det ett försök då, blir det kasst så blir det!
den här bärsåsen, är det nåt som stelnar det oxå?
men oj, nu ser jag ju att mandolin skrev om såsen ju! *snurrig* men då kanske man kan blanda till den redan nån timme innan man ska äta den då...?
då var den provad, och väldigt uppskattad! bytte ut så jag hade 75% grädde (mellangrädde till och med!) och så använde jag stavmixer för att röra ihop det. sen rörde jag hela tiden under uppkokningen! behövde dock stå ikylen lite längre än 40 minuter, men det blev kanongod! å alla tyckte jag vart så duktig och gjort egen pannacotta!
kommer absolut att göra den igen
Nej, jag har inte provat den. Men är det verligen lättare att köpa färdig än att röra ihop egen?
Jo, jag har provat den, men det var INTE go. Så mycket enklare och godare att göra själv. Mjölig smak och bärsåsen va för söt och smakade inte hemgjort.
Undrar också det. Det är ju superenkelt att göra själv! Låter nästan lika onödigt som smulpajen som ekströms har i frysdisken.
förstår inte alla ni som säger att den var mjölig och ickekrämig, hur gjorde ni egentligen? för så fick inte jag min....