• vera82

    Är creme fraiche och matlagningsgrädde onyttigt+smalare dragonsås?

    Jag brukar använda lätt cremefraiche och matlagningsgrädde i maten några ggr i veckan och funderar om det verkligen är hälsosamt.
    Imorrn t.ex tänkte jag göra kyckling i dragonsås och det ska vara antingen matlagningsgrädde eller cremefraiche i det.Kan man göra det smalare på något sätt? Späda ut med mjölk eller nåt.Kanske blir för rinnigt då?

  • Svar på tråden Är creme fraiche och matlagningsgrädde onyttigt+smalare dragonsås?
  • Suzybo

    Jag skulle hellre ta mindre sås till maten, alternativt späda ut med mjölk, än köpa lightprodukter. Mycket nyttigare för kroppen, det är en massa onödigt trams i de lätta varorna. Fett är inte farligt, men man kan vara lite försiktig med mängderna :)

  • spindelapa

    När man köper matlagninsgrädde, köper man utspädd vanlig grädde..

    Grädde är ju jättenyttigt! Köp riktig grädde istället!

  • rasajj

    kop riktig gradde, det ar battre. Det ar felaktig 'kunskap' att mattat fett skulle vara skadligt.

  • vera82

    Vilket är bäst då?
    Matlagningsgrädde 15% eler lättcremefraiche 11%
    Kan inte köpa ny till imorrn.

  • Senap

    Vill du ha den nyttig eller fettsnål?
    De flesta fettreducerade preparaten är allt annat än nyttiga (däribland matlagningsgrädde)
    För att få den nyttig så byt istället ut grädden mot en tomatsås, grönsaksfräs eller rödvinssky eller liknande.


    My sugar is raw
  • vera82

    Shoegirl:Vill ha den hälsosam men inte tomatsås för jag vill göra dragonsås fast på bästa sätt.

    Jannabus:Har aldrig gjort det förut men funderade på denna:

    500 g kycklingfilé
    2 ½ dl matlagningsgrädde
    1 msk kinesisk soja
    2 tsk torkad dragon
    vitpeppar
    salt
    smör till stekning
    ris

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem på stekjärnet.
    Häll på grädden, soja, vitpeppar och dragon. Låt koka i stekpannan tills kycklingen är genomstekt.
    Smaka av med salt.

    ....eller denna:

    4 st kycklingfiléer, ca 500 g
    smör till stekning
    2 dl crème fraiche
    0.5 dl vatten
    2 tsk dragon
    1 st hönsbuljongtärning
    1 dl riven gratängost
    2 msk hackad persilja eller dragon

    Gör så här
    1. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna tills de blivit gyllenbruna.

    2. Vispa ihop crème fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka cirka 5 minuter under lock.

    3. Strö över ost och persilja eller dragon.

  • Senap
    Svar på #7
    Då ska du byta ut matlagningsgrädden mot vanlig grädde och mjölk eller havremjölk.
    Tillsatsämnet i matlagningsgrädde utreds just nu både för fosterskador och att det orsakar cancer. Men frågar du tillverkarna så är det ju såååå små mängder.
    My sugar is raw
  • spindelapa

    Shoegirl skrev 2009-01-03 11:56:17 följande:


    Svar på #7Då ska du byta ut matlagningsgrädden mot vanlig grädde och mjölk eller havremjölk. Tillsatsämnet i matlagningsgrädde utreds just nu både för fosterskador och att det orsakar cancer. Men frågar du tillverkarna så är det ju såååå små mängder.
    Kerragen?
  • Mizzz

    Tänkte bara tipsa om att använda kaffegrädde från kelda istället för matlagningsgrädde eller liknande. Det innehåller 100% grädde. OBS! tror endast det är keldas kaffegrädde som gäller, milda tex hade massa tillsatser i sin.

Svar på tråden Är creme fraiche och matlagningsgrädde onyttigt+smalare dragonsås?