Shoegirl:Vill ha den hälsosam men inte tomatsås för jag vill göra dragonsås fast på bästa sätt.
Jannabus:Har aldrig gjort det förut men funderade på denna:
500 g kycklingfilé
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk kinesisk soja
2 tsk torkad dragon
vitpeppar
salt
smör till stekning
ris
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem på stekjärnet.
Häll på grädden, soja, vitpeppar och dragon. Låt koka i stekpannan tills kycklingen är genomstekt.
Smaka av med salt.
....eller denna:
4 st kycklingfiléer, ca 500 g
smör till stekning
2 dl crème fraiche
0.5 dl vatten
2 tsk dragon
1 st hönsbuljongtärning
1 dl riven gratängost
2 msk hackad persilja eller dragon
Gör så här
1. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna tills de blivit gyllenbruna.
2. Vispa ihop crème fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka cirka 5 minuter under lock.
3. Strö över ost och persilja eller dragon.