Jag lyckas inte så bra i varmluftsugnen... Hjälp!
Någon som kan hjälpa mej i mina försök att bli bra på matlagning å bakning.
Jag får lixom inte rätsida på det här med vår ugn...
Känner mej rätt korkad, men det verkar inte va nån i min närhet som förstår sig på ugnen heller, så nu vänder jag mig till er... =)
Den har massor me funktioner å ibland önskar man att det var en "gammal hederlig" ugn. En av funktionerna är varmluft, sen har vi gratinering, maxgrill, mingrill, pizza-pirog, över-under-värme, undervärme, varmhållning, upptining, kött, fisk å allt vad det är... *suck*
Så vad tusan ska jag göra när jag ska baka? Jag har kört på varmluft å de antal grader receptet säger, men ofta tycker jag att jag misslyckas med bullar, muffins å kakor.
Ja, nu står de bröd i ugnen å jag vet inte om det kommer bli någe me det heller... haha
Samma sak när jag ska laga mat. Gjorde massor me kycklingfilé i ugn på nyår å jag får nästan alltid ha grejerna längre i ugnen än vad receptet säger.
När jag gjorde lussbullar i dec, blev de "bleka" men rätt goda...
Någon som kan tipsa mej på vad jag ska göra eller vet hur man gör me en sån "komplicerad" ugn.
Jag har förresten kollat in manualen på ugnen, men blir inte klokare för det! Där står inte så mkt om hur man bakar/lagar met, utan mer om hur den fungerar...
*håller tummarna för brödet*
Tack på förhand!