Vill ha recept på småkakor, ska ha kak-buffé på sonens dop :-)
Som rubriken lyder söker jag efter recept på småkakor.
Gärna recept som ger många kakor åt gången...
Tack
Som rubriken lyder söker jag efter recept på småkakor.
Gärna recept som ger många kakor åt gången...
Tack
Blir många kakor, gör en grundsats som du delar upp och smaksätter på olika sätt:
recept.nu/1.38099/leila_lindholm/kakor_tartor/mjol/farmors_smakakor_grundrecept
Lite roliga, goda, färgglada kakor:
web.dansukker.com/Default.aspx&ProductPage=1&ProductID=3278&GroupID=60
Otroligt lätta att göra och framförallt goda, en favorit hos mina barn
www.icakuriren.se/recept_visa.asp
Dumlekakor såklart! Går bra att frysa oxå
Dumle-kakor
(24 st)
200 g matfett
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st Dumlekolor
1 ask Noblesse (rosa)
folieformar
1. Blanda fett, mjöl, socker och bakpulver. Låt degen stå kallt i 30 min.
2. Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar. Tryck ner en halv kola i varje. Lägg i form.
3. Grädda mitt i ugnen, 200 grader i c:a 10 minuter.
4. Ta ut kakorna och lägg på en bit Noblesse på varje så att chokladen smälter.
5. Ställ sedan kakorna i kylen.
Daimgömmor såklart! suuuupersmaskens!! Bara att söka på daimgömma så dyker det upp recept :)
Tack, mkt gott
Någon mer?
NÖTTOPPAR
Nöttoppar15 st50 g smör200g hasselnötter1 dl strösocker1 äggEv. lite krossade kaffebönor, eller hasselnötslikörGarnera med en hasselnöt på varje toppSätt ugnen på 175 grader.Smält smöret. Mixa hasselnötterna (och kaffebönor om man använder det) till ett fint pulver i matberedare.Blanda nötterna med smör strösocker och ägg.Forma smeten med fingrarna till toppar på en plåt med bakplåtspapper, sätt en hasselnöt i varje topp.Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 18 minuter.Låt svalna på plåt
Oreo cockies ca 30 st
250 g smör
½ dl strösocker
1 äggula
3 ½ dl vetemjöl
5 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
50 g riven mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
Fyllning:
3-4 msk vispgrädde
2 msk smält smör
3 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
Kör smör och socker i matberedare. Tillsätt äggulan. Blanda de torra ingredienserna samt den rivna chokladen och rör ner i smeten. Blanda snabbt till en smidig deg. Överarbeta inte degen. Rulla degen till en rulle, ca 3 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet minst 1 timme.Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut degen ur kylskåpet och skär den i tunna skivor, ca ½ cm tjocka. Lägg kakorna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. De kan ligga rätt tätt tillsammans då de inte flyter ut så mycket när de gräddas. Ställ in plåten med kakorna i kylskåpet i ca 10 minuter. Grädda i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna några minuter på plåten och sedan på galler.
Blanda under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. Bred lite fyllning på en kaka. Tryck försiktigt ihop med en annan kaka. Kakorna är godast om de får stå en stund i kylskåp.
Chokladsnitt:
gram rumstempererat smör
2 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
msk vaniljsocker
Pensling
1 ägg
pärlsocker
Ställ in ugnen på 225 grader.
Skär smöret i lite mindre bitar
Blanda i resten av ingredienserna.
Blanda ihop alltsammans till en smidig deg.
Dela upp degen i sex delar och rulla ut don i fingertjocka längder.
Platta till rullarna något.
Vispa upp ägget och pensla på rullarna. Strö över pärlsocker.
Grädda ca 15 minuter.
Skär längderna, när de fortfarande är varma, i ca 2cm breda snittar.
Strassburgare
25 st
100 g smör eller margarin
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
Garnering:
Smält mörkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader. Låt fettet bli rumstempererat (du kan mikra kylskåpskallt fett). Vispa fett, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet samt tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder. Lägg upp en plåt med bakplåtspapper och spritsa degen med en bred tyll i den form du önskar, ringar, ringlade eller enligt fantasi. Grädda i tio minuter. Du kan garnera kakorna med att doppa ena änden i smält choklad eller pudra över florsocker.
Det ska vara 200 g smör till chokladsnitten