• kungens mamma

    Hej vill ha middags bjud tips tills på lördag!

    Vi ska bjuda på middag hos oss på lördag,som sagt,men
    jag vet inte VAD vi ska bjuda på.
    Grejen är så att vi blev bjubna till denna familj för ett tag,viska alltså bjuda igen.
    Dom hade gjort mat från deras hemland,vilket var fantastiskt gott,jag vet ingenting
    jag skulle kunna laga för att komma i närheten av det,HJÄLP!

    *Ska vi ta ngt typiskt svensk,isåfall vad?Dom har bott i sverige länge så dom har nog redan ätit det mesta.

    *Grilla lite trist kanske,om intengn kan hjälpa till att hitta på ca 107*röror* att ha till:)!

    HJÄLP mej nu!Jag vill så gärna att det ska bli bäst!

  • Svar på tråden Hej vill ha middags bjud tips tills på lördag!
  • kicke

    Vad har du tänkt på för sorts mat?? Fisk, kött, kyckling??

  • Yonna

    Vi ska också bjuda på middag på lördag och vill också ha tips!
    Total idétorka här...

  • Yonna

    Vi ska också bjuda på middag på lördag och vill också ha tips!
    Total idétorka här...

  • Miranda78

    Inbakad kassler tycker jag e en höjdare, med en god å fräsch sallad till. Kanon!! Det brukar bli mycket uppskattat. Om de nu inte e muslimer för då blir det ju lite svårt att bjuda på griskött

  • kungens mamma

    Näe dom är inte musslimer.
    Fler tips,snälla!

  • SVejsan

    Svenskinspererat?
    Tjälknöl Kanske?
    Fisk tex röding / öring /gös?
    Vilt? Kantarellsås?
    Sjömansbiff?
    Porterstek? Annan stek?
    Tycker de om kräftor?
    Lax med stuvad potatis?

    Vilket land kom de ifrån och hur länge har de varit i S?

  • kungens mamma

    Iran.
    kanske kräftor kanske då har ngn något tips på
    paj till?

  • HaJoMi

    Jag har ett lätt och gott recept på kräftor i het sås med färskpasta till - ska jag leta fram det?

  • kungens mamma

    HaJoMi:
    Ja tack det låter spännande!
    Fler tips...

  • HaJoMi

    Nu vet jag inte om du svarat ja, men då jag märkte att jag inte hade receptet på datorn tänkte jag skriva in det oavsett =)

    Färskpasta med kräftor i het sås 3-4 pers.

    300g pasta (färsk fettuchine med spenatsmak)
    250g kräftstjärtar i dill (dillake)
    400g krossade tomater
    1 pkt creme fraiche med chili/paprika
    1 knippe dill
    salt&peppar

    Koka pastan. Häll tomaterna med sitt spad i en kastrull och blanda i creme fraichen. Låt detta koka ett par minuter. Häll av spadet från kräftorna - rör sedan ner dessa i såsen. Hacka dillen och rör ner hälften. Salta och peppra. Låt allt koka i ca ½ minut. Blanda ev i 3 tsk maizenamjöl för tjockare sås. Häll såsen över pastan och garnera med med resten av dillen. Servera med bröd och sallad.

  • HaJoMi

    Annat gott recept.

    Asiatisk lax 4 port

    4 bitar ben- och skinnfri lax (ca 600g)
    1 tsk salt
    1 tsk malen ingefära
    1 tsk farinsocker
    1 msk pressad lime
    1-2 vitlöksklyftor
    2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
    Salt & peppar

    Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en smord, ugnssäker form. Häll över grädden.
    Blanda ihop lime, ingefära, farinsocker och vitlök i en skål och häll sedan över blandningen på laxen.
    Salta och peppra lax och grädde.
    Stek i mitten av ugnen ca 15-20 min.

    Servera med kokt potatis

    Morotsdipp

    Morötter
    Turkisk yoghurt (eller liknande)
    Vitlök
    Salt

    Finriv morötter och stek i lite olja i stekpannan.
    Låt de bli mjuka och glöm ej bort att salta dem.
    Låt morötterna svalna innan du blandar ihop dem med yoghurten.
    Pressa i 1-2 vitlökar, salta vid behov,

    Smaklig måltid!

  • kungens mamma

    HaJoMi:tack för recepten,det lät mkt gott!

  • kungens mamma

    Någon mer som har tips,
    det börjar bli lite kris nu....
    Annars tar jag nog bkräftorna!

Svar på tråden Hej vill ha middags bjud tips tills på lördag!