450g hallon eller jordgubbar. (Ca 1 liter.)
3 msk pressad citronsaft
4 blad gelantin
1 äggvita
1 dl socker
1 ½ dl vispgrädde
1. Lägg gelantinet i blöt i kallt vatten.
2. Mosa bären och passera genom en sikt för att få en slät mousse. Vill man ha bitar i så hoppar man över detta.
3. Ha i 2 tsk citronsaft.
4. Vispa äggvita, socker och 1 tsk citronsaft till en riktig fluffig smet.
5. Vispa grädden inte allt för hårt.
6. Ta upp gelantinet och smält försiktigt i en kastrull tills de lösts upp helt.
7. Rör ner gelantinet i bärpurén.
8. Rör ner purén i äggviteblandningen och blanda till en slät smet.
9. Blanda till sist ner grädden i stora luftiga tag.
10. Nu ska moussen stå i två timmar i kylen tills den har stelnat innan man kan fylla en tårta.
Jag tror att jag fick med allt....
Lycka till!
/FruJ
Receptet är hämtat ur
JFL:s blogg här på FL och där kan du hitta massor av andra recept oxå
Tror säkert att du oxå kan få till lika fina tårtor, det är bara att öva, öva, öva

Gjorde min "första" tårta(0708) inför dopet av minsta tösen 070915 sen har det rullat på
Här en sida att hitta inspiration på:
Tårttrådens bildtråd, och här finns en massa tips:
Tårttråden, läs TS där finns många matnyttiga länkar.