• Qonos

    whisky

    Någon som delar detta fritidsintresset? :)

  • Svar på tråden whisky
  • Emerson8

    Japp,,

    Laproigh, Caol Isla & Bowmore går åt som vatten,,,!!!

    Det enda "tråkiga" med min smak för Whisky är att dom vanliga 10/12 åriga alltid är dom jag tycker bäst om. Hur kul som helst att köpa 15 eller 30 Laphroig, men,, sanningen är att jag alltid föredrar den yngre, lite fränare varianten....

  • Gorban

    Hittade en rätt bra bok om whisky i de lådor som finns på Willys och liknande med blandade böcker. Den kostade bara 125 spänn. Till och med Mackmyra fanns omnämnd.

    Själv gillar jag Bowmore och Balvenie Double Wood. Givetvis finns det andra som också är bra.

  • Eras

    Ich liebe whisky.

    Föredrar sorter från Speyside.
    Favoriter just nu:

    The Glenlivet 18YO
    Aberlour 15YO
    Cragganmore DE
    Balvenie 21YO PW

    Frid.

  • Qonos

    ahh vad trevligt.. själv satt jag och täntke efter vad min whisky vad och insåg att de flesta var från 70 talet.. :)

    gamla clynlish, laphroaig, highland park, glenfarclas, springbank.. hmm usch.. det är gott med whisky :D

    gillade mest rökig whisky innan men har nu gått ifrån det mer och mer även om det ibland kan vara gott med en ung bråkig och spretig Islay whisky :) så tycker jag ofta en vällagrad 25-30 åringen är en bra mycket större smakupplevelse.

  • TARANTINO

    Blandar man med cola smakar det bra, inte annars he he he

  • chrilleman

    Mackmyra bör inte nämnas som wiskey!

    Och blandar man med cola kan man lika gärna dricka vodka eller alkoläsk!

    Nä, några av mina favoriter är:
    Caol Ila 18år
    Glenlivet Nadurra
    Laproigh cask strength 10år

  • Qonos

    mm den nya nadurran är ju riktigt prisvärd!

    mackmyra är whisky inte whiskey ;) :P

    men ja det de har släppt är väl sådär men jag har smakat en del fatprover som är riktigt trevliga. Så det kommer att komma bra whisky från dom.. en sak man får tänka på där är ju att de inte har så gamla fat att leka med.

    Laffe CS är trevlig. den kommer dock att ändras redan i år och släppas batchvis. tre batchar om året. detta gör att de inte kommer att på samma sätt idag få den att smaka exakt lika dant utan har möjlighet att variera lite mer. underbart! :) snart kan man sitta med 6 olika Laffe CS och prova dom mot varandra :D

    annan whisky man inte får glömma är ju den japanska.. ej heller den indiska amrut. i alla fall inte den som är peated och fatstyrka. rolig och god whisky som många som provat blint sätter som en skotte. (däribland jag själv)

  • Kängurupappan

    Får ni en möjlighet så köp Rosebank. Numera nedlagt men där finns en del flaskor kvar. En lowland med ganska hög rökighet.
    Annars, Abunad´h....gud så gott!

  • Gorban

    Qonos skrev 2009-01-19 09:31:06 följande:


    mm den nya nadurran är ju riktigt prisvärd!mackmyra är whisky inte whiskey ;) :Pmen ja det de har släppt är väl sådär men jag har smakat en del fatprover som är riktigt trevliga. Så det kommer att komma bra whisky från dom.. en sak man får tänka på där är ju att de inte har så gamla fat att leka med.Laffe CS är trevlig. den kommer dock att ändras redan i år och släppas batchvis. tre batchar om året. detta gör att de inte kommer att på samma sätt idag få den att smaka exakt lika dant utan har möjlighet att variera lite mer. underbart! :) snart kan man sitta med 6 olika Laffe CS och prova dom mot varandra :D annan whisky man inte får glömma är ju den japanska.. ej heller den indiska amrut. i alla fall inte den som är peated och fatstyrka. rolig och god whisky som många som provat blint sätter som en skotte. (däribland jag själv)
    Ja japansk whisky skulle vara kul att prova. Kan inte låta bli att tänka på Lost in Translation bara. Den japanska ska vara lik den skottska har jag hört. Får be någon kollega som reser till Japan att ta med en flaska hem.
Svar på tråden whisky