• Fjärilen

    Gott att äta innan och efter kräftorna?

    I kväll ska jag och ett par vänner äta kräftor. Vad kan man äta innan dem, lite lätt bara, orkar och har inte tid att göra mycket. Likaså efter, finns någon god efterrätt?

  • Svar på tråden Gott att äta innan och efter kräftorna?
  • Åke Vilse

    Paj är jättebra att grunda med innan och efter är det smaskens med kex och olika ostar.

  • Jennie Brunflo

    Västerbottenostpaj.....mmmm....supergod som starter.

    Kex och ost till dessert....eller en ren dessert...kanske glass med varma hjorton.....eller flamberade bananer och glass.
    Lätt och snabbt att fixa.

  • lata kocken Johanna

    västerbottenpaj som Jennie och såpan föreslår är jättegott till kräftorna oxå

    Gott till pajen är en liten klick creme fraiche och lite sik, löj eller röd-rom

    efterrätt -
    varma hallon och citronglass - mums
    tillpiffad brulepudding på pulver - ha lite kaffe och konjak i - eller lite choklad eller whiskey

    eller trimmad glass - 1 pkt typ bigpack - vanilj eller choklad tina en stund
    använd degkrokarna på elvispen (eller för hand) för att röra ner krossade kakor, krossat godis och marshmallows
    häll i tex en plastklädd springform och alla tror att du har gjort egen glass

  • Tineling

    Mamma brukar göra god räk paj med sallad det passar bra som förrätt innan man sätter i gång och frossar kräftor!

Svar på tråden Gott att äta innan och efter kräftorna?