Här kommer ett gott och relativt lättmakat recept
Succékakan
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och rör ner socker och ägg. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen i kastrullen.
Bred ut smeten i en långpanna (ca 26 x 26 cm) med smort smörpapper. Grädda i 175 grader ca 15-20 minuter. Vänd kakan upp och ner på smörpapper. Dra försiktigt bort smörpappret på kakan.
Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
Flagad mandel att strö på
Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad (i bitar) i en kastrull. Låt koka under omrörning tills glasyren tjocknar och blockchokladen smält, ca 10-15 minuter. Ta kastrullen av värmen och vispa ner det kalla smöret i klickar. Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel.
Låt kallna i kylen. Skär i rutor.