vad använder ni ajvar relish till?
har för mig att jag ätit det nån gång för lääänge sen. Minns inte hur det smakar. Vad kan man ha det till? o hur använder ni den?
har för mig att jag ätit det nån gång för lääänge sen. Minns inte hur det smakar. Vad kan man ha det till? o hur använder ni den?
Jag använder det främst som smaksättning i soppor, grytor, köttfärsrätter och som tillbehör till kött och ägg
jag blandar det i köttfärssmeten tillsammans med fetaost o steker biffar!!! Smaskens!!
Blanda ajvar,creme fraice & vitlök,blir som en dipsås/grillsås o passar till allt ingefär!!
jaha, tackar för svar. Måste testa. Får köpa hem en burk idag :)
Om det är riktigt god Ajvar (det skiljer MYCKET mellan märken!) äter jag den med sked ur burken Jag i det närmaste missbrukar Ajvar...
Har det alltid i min korvgryta..mums..
mosterYster skrev 2009-01-20 08:49:14 följande:
Oooh, har glömt namnet (bor ej i Sverige längre) men jag minns iaf att det där kända märket från Bosnien (?) är helt OKI.
den här gör jag... fast jag fräser purjon ist för att koka den med pastan...
www4.arla.se/Default____17653.aspx
Jag har det till allt möjligt... kan även användas i kalla såser där basen är youghurt.
Den är så himla god... har gjort den flera gånger...
ja så har jag gjort med... om jag gjort en wok med mycket chili och sånt så tar jag ajvar och gräddfil för att tona ner de lite...
Blir lite som dipp
*hungrig*
På riktigt grovt fullkornsbröd tillsammans med keso och herbamare.
..utöver det som ni nämnt ovan såsom grytor och såser etc.
På hamburgare
En väldigt enkel vardagsrätt.
Helt ok bukfylla...
Blanda gräddsås från påse enligt anvisningarna (2 påsar).
Rör i ngn matsked ajvar.
Tillsätt slantad, fräst grillkorv i såsen och servera med makaroner.
Jag brukar fräsa upp tex lök, paprika och bacon (funkar med skinka, rostbiff, kyckling mm). Koka pasta, blanda i ajvar blandad med turkisk yoghurt el. creme fraische. Lägga pastan på ett stort uppläggningsfat och lägga på fräset.
Superenkelt.
på mackan eller som tillbehör till cevapcici, oftast.
Främst med Cevapi, men även till stekt eller grillat kött. Förr i tiden hade jag det på mackan också, men det var lääängesen nu!
Tack snälla för alla svar! Sprang o köpte en burk o blandade ner i lite cremefraiche. Hade röran till vårrullar o ris. Så jättegott!!! Mmm..
Den burken kommer ta slut snart :) Av era svar att dömma kan man ju ha den till nästan allt. Perfekt!