Soppa är snabblagat och nyttigt.
En annan favorit här hemma är annars ratatouille.
Man bryner zuccini, gul paprika, färska champinjoner, lök och purjolök. Zuccini kan man börja med för den tar oftast lite längre tid. När det är klart så blandar man i krossade tomater, KLART!
Något annat vi brukar laga är;
Linsgryta med quornbullar på 10 minuter
1 burk röda linser (färdiga i spad)
½ tetra krossade tomater med basilika
1 rödlök, hackad
1 tsk ingefära, riven
1 vitlöksklyfta, hackad
spiskummin
1 msk mango chutney
1 dl persilja, hackad
10 quornbullar
Lägg quornbullarna på tining.
Värm lite olja, tillsätt lök och kryddor, rör om och låt löken få lie färg.
Tillsät linserna, tomaterna och mango chutney och låt koka samman några minuter.
Stek bullarna och lägg ner dom i linsgrytan.
Låt puttra några minuter.
Avrunda med persilja, samt smaka av med havssalt och nymald peppear.
Servera med råris och/eller en fräsch grönsallad.
Vi brukar skippa quornbullarna när vi gör det här för det är riktigt mättande, när jag och min sambo gör det här enligt receptet så blir det alltid 1-3 matlådor (och vi är väldigt matglada) eftersom det är väldigt mättande. Vi brukar också skippa ingefäran eftersom vi inte tycker om det så mycket. Sen har jag för mig att vi kanske använder en hel tetra krossade tomater mend et kan man prova sig fram till.