Hur lyckas jag med ugnspannkakan?
När jag gör ugnspannkaka så sjunker den ihop och blir kompakt och klabbig. Hur lyckas jag med den, så den blir fluffig?
När jag gör ugnspannkaka så sjunker den ihop och blir kompakt och klabbig. Hur lyckas jag med den, så den blir fluffig?
Ha iett extra ägg.....
låter smeten stå ett tag i rumstemp innan du häller i formen, klicka ut smör i formen..så blir det en frasig botten oxå..
vi låter smeten stå framme ett tag innan vi gräddar sen låter vi formen bli riktigt het och klickar en klick smör i formen.
Man kan även ta i en tsk bakpulver i smeten....
Jag tror på 1638:s förslag om ett extra ägg. Jag slänger i 5 ägg i smeten, och den blir himlans fluffig å god.
Annars kanske det funkar med sockerdricka i ugnspannkaka oxå?
sockerdricka...?
Mmm, en del använder sockerdricka i pannkanssmeten för att få pannkakorna luftiga. Antar att det är kolsyran som gör det.
lite ot men jag har kolsyrat vatten i våffelsmeten, då blir de superfrasiga.
Extra ägg är bra tips
Häll upp i formen precis när den ska in i ugnen. Jag gjorde misstaget en gång att låta smeten stå i formen medans ugnen blev varm och pannkakan blev hård och kompakt (kanske mjölet sjunker).