• Katthi

    Hur lyckas jag med ugnspannkakan?

    När jag gör ugnspannkaka så sjunker den ihop och blir kompakt och klabbig. Hur lyckas jag med den, så den blir fluffig?

  • Svar på tråden Hur lyckas jag med ugnspannkakan?
  • FruGustavsson

    låter smeten stå ett tag i rumstemp innan du häller i formen, klicka ut smör i formen..så blir det en frasig botten oxå..

  • Astrud

    vi låter smeten stå framme ett tag innan vi gräddar sen låter vi formen bli riktigt het och klickar en klick smör i formen.

  • 1638

    Man kan även ta i en tsk bakpulver i smeten....


    Me, myself and I
  • Nikitastar

    Jag tror på 1638:s förslag om ett extra ägg. Jag slänger i 5 ägg i smeten, och den blir himlans fluffig å god.
    Annars kanske det funkar med sockerdricka i ugnspannkaka oxå?

  • Nikitastar

    Mmm, en del använder sockerdricka i pannkanssmeten för att få pannkakorna luftiga. Antar att det är kolsyran som gör det.

  • 1638
    Nikitastar skrev 2009-01-21 19:47:12 följande:
    Mmm, en del använder sockerdricka i pannkanssmeten för att få pannkakorna luftiga. Antar att det är kolsyran som gör det.
    Går precis lika bra med vanligt bakpulver, det är själva fluffet man vill ha o det får man genom luft, och bakpulver jäser genom luft...
    Me, myself and I
  • Kristin24

    lite ot men jag har kolsyrat vatten i våffelsmeten, då blir de superfrasiga.

    Extra ägg är bra tips


    Go och glad Kexchoklad
  • Sigrid

    Häll upp i formen precis när den ska in i ugnen. Jag gjorde misstaget en gång att låta smeten stå i formen medans ugnen blev varm och pannkakan blev hård och kompakt (kanske mjölet sjunker).

Svar på tråden Hur lyckas jag med ugnspannkakan?