• Anbe

    80-tals mat

    Satt och funderade häromdagen på vad vi åt för maträtter på 80-talet.
    Svårt att komma ihåg vad man egentligen bjöd på och så,
    Kom iaf på fondue.
    Nån annan som kommer ihåg vad man åt?

  • Svar på tråden 80-tals mat
  • Astrosmurfan

    Ugnsbakad kassler med ananasskivor.

  • Anna M

    kött o pommes med vitlökssmör o beasås åt vi ofta på helgerna.
    Hade vi förrätt bestod den alltid av delad avokado med någon röra i..
    Så för mig känns det rätt 80-tal :)
    Men äter det ganska ofta fortfarande ;)

  • Pernilla75

    Astrosmurfan skrev 2009-01-27 09:27:54 följande:


    Ugnsbakad kassler med ananasskivor.
    Precis vad jag tänkte på!

    Päronhalvor med smält after eight
  • Marco och Mathias mamma

    Flygande Jacob, räkcoctail, marängswiss, maträtter med ananas

  • Anbe

    Päronhalvor ja just d d hade man ofta, även banan i ugnen.

    AnnaM : Ja jag hade för mig att jag sett en tråd innan om detta men jag hittade den inte. Tack för länken.

    Förresten....e d nån som vet hur man blandar fondue vätskan om man t.ex ska ha nötkött och doppa.  Har för mig att jag har en gryta på vinden( från 80-talet givetvis!Flört)  Hade varit kul att testa nån helg!

  • casca

    För mig finns det en rätt som e så 80-tal,och de är fyllt franskbröd.
    Har aldrig förstått varför detta va poppis =)

  • Jossa 79

    Flygande Jacob. Eller var det 70-tal?

  • ludenben

    ungsbakad kassler med ananas, chili con carne och fläskkotlett med cremefraishesås hade vi jämt... ushan. Och alltid pulverchokladpudding...


    BF 23/4- 09
  • lilla bunny

    Pizza och färsfyllda paprikor har jag för mig att man åt...

    Fonduefond kan man göra på vin, vatten, mycket kryddor, buljongtärningar, fond. Annars kan man ha olja eller kokosfett i grytan om man inte vill ha jobb...


    Arvid 061031 ♥ BF 090510
  • ludenben

    rostbiff och potatissallad är så 80 med...


    BF 23/4- 09
  • mamlan

    Smördegsinbakade fläskfile', vollavent(ingen aning på stavningen) -sådana där frasiga formar, fans både små och stor som man fyllde med ex. svampstuvning och värmde i ugnen.

  • Anbe

    lilla bunny: Tack....tror att jag ska damma av min gryta  o testa till helgenFlört

    casca: Ja just det...mamma fyllde alltid franskbröd med köttfärs och hade skivade tomater och gurka uppe på. Locket som blev över delade hon och körde med i ugnen och så hade vi det som smörgås till.

  • mosterYster

    räkor i currysås
    kinagryta (med ananas,uuhäääääk)
    svensk "risotto"

    Sen var det väl mycket grytor, eller hur?

Svar på tråden 80-tals mat