80-tals mat
Satt och funderade häromdagen på vad vi åt för maträtter på 80-talet.
Svårt att komma ihåg vad man egentligen bjöd på och så,
Kom iaf på fondue.
Nån annan som kommer ihåg vad man åt?
Satt och funderade häromdagen på vad vi åt för maträtter på 80-talet.
Svårt att komma ihåg vad man egentligen bjöd på och så,
Kom iaf på fondue.
Nån annan som kommer ihåg vad man åt?
Ugnsbakad kassler med ananasskivor.
kött o pommes med vitlökssmör o beasås åt vi ofta på helgerna.
Hade vi förrätt bestod den alltid av delad avokado med någon röra i..
Så för mig känns det rätt 80-tal :)
Men äter det ganska ofta fortfarande ;)
haha, hade för mig att jag ställt samma fråga här förut. Hittade den tråden när jag googlade lite :)
www.familjeliv.se/Recept/Forum-5-72/m38164472.html
Astrosmurfan skrev 2009-01-27 09:27:54 följande:
Flygande Jacob, räkcoctail, marängswiss, maträtter med ananas
Paella och Chili con carne var poppis bjudrätter!
Päronhalvor ja just d d hade man ofta, även banan i ugnen.
AnnaM : Ja jag hade för mig att jag sett en tråd innan om detta men jag hittade den inte. Tack för länken.
Förresten....e d nån som vet hur man blandar fondue vätskan om man t.ex ska ha nötkött och doppa. Har för mig att jag har en gryta på vinden( från 80-talet givetvis!) Hade varit kul att testa nån helg!
För mig finns det en rätt som e så 80-tal,och de är fyllt franskbröd.
Har aldrig förstått varför detta va poppis =)
Flygande Jacob. Eller var det 70-tal?
ungsbakad kassler med ananas, chili con carne och fläskkotlett med cremefraishesås hade vi jämt... ushan. Och alltid pulverchokladpudding...
Pizza och färsfyllda paprikor har jag för mig att man åt...
Fonduefond kan man göra på vin, vatten, mycket kryddor, buljongtärningar, fond. Annars kan man ha olja eller kokosfett i grytan om man inte vill ha jobb...
rostbiff och potatissallad är så 80 med...
Smördegsinbakade fläskfile', vollavent(ingen aning på stavningen) -sådana där frasiga formar, fans både små och stor som man fyllde med ex. svampstuvning och värmde i ugnen.
lilla bunny: Tack....tror att jag ska damma av min gryta o testa till helgen
casca: Ja just det...mamma fyllde alltid franskbröd med köttfärs och hade skivade tomater och gurka uppe på. Locket som blev över delade hon och körde med i ugnen och så hade vi det som smörgås till.
räkor i currysås
kinagryta (med ananas,uuhäääääk)
svensk "risotto"
Sen var det väl mycket grytor, eller hur?