Behöver hjälp med portionsberäkning!
Ikväll ska jag bjuda på denna gratäng:
? 6dl ris kokas med 2 tärningar hönsbuljong
? 6 kycklingfiléer
? 200 g bacon
? 2 gröna paprikor
? 8-10dl grädde
? 3½ dl chilisås (ej sweet chili, utan mer ketchupchili)
? 2-4msk tomatpuré
? 2-4klyftor vitlök
? 2msk mjöl
? salt, peppar
? riven ost
? tomater, skivade
Vi blir 14 personer och 3 barn och jag vet inte riktigt hur mycket ris ch kyckling jag ska ta per portion...
Jag har köpt 2700g kyckling men funderar på om det kanske är lite för lite? Fast å andra sidan är såsen ganska fet. Tänkte ha ajvar istället för chilisås, ska jag minska mängden då eftersom ajvar är väldigt smakrik?
Ska jag räkna på 1 dl okokt ris per portion eller mer/mindre?
Visst kan jag väl förebereda gratängerna nu på förmiddagen å sedan bara hälla på såsen innan jag sätter in dom i ugnen?
Vore väldigt tacksam för snabba svar!