Risottoris /avorioris passar utmärkt till paella! Har gjort på fullkornsris en gång, blev helt ok men godare är det nog med de andra risen jag nämnde. Har aldrig prövat göra det i ugnen, brukar alltid göra den i en wokpanna. Då är det ju lätt att lägga till ingredienserna vartefter och smaka av. I alla fall enligt det receptet jag brukar göra, ska man först steka lök, tillsätta ris och kyckling, i med vin, låt koka några minuter, i med buljong, kryddor osv. Sen låter man det koka 25 minuter typ. Skaldjuren åker i till sist. Så jag skulle rekommendera wokpannan för paellan, det ryms ju massor i en sån! Dessutom brukar paellan vara ganska dryg, dvs det står i receptet att det är för 4 pers så brukar det bli typ 5-6 portioner ändå. Fast bättre ändå att vara på säkra sidan ;) Vilket vin som passar till vet jag inte, är inte nån expert på viner. Men nåt vitt då :)