• Isalel

    Tagine, någon som lagat mat i en sån?

    Har fått hem en Tagine från IKEA, och har nu tänkt att tillaga en hel kyckling i den, men hittar noll recept på hur i hela friden man använder sig av en sådan!!

    Ska man göra på spisen eller i ugnen och hur gör man???

    Hjälp tack!!!

  • Svar på tråden Tagine, någon som lagat mat i en sån?
  • Sarapa

    Du ska först blötlägga den i ca 30 min. sen i med allt o in i ugnen, 200 grader ca 1 timme.


    (¯`°?.¸Stolt mamma till en kille & två tjejer! ¸.?°´¯)
  • Isalel

    Det är som en stekpanna med glaserad toppdel, var tyvärr för hög för att få in i ugnen...vilken tabbe...

  • Thursday

    Är den i rå lera används den som Sarapa skriver, d.v.s. i princip som en lergryta men om den är glaserad så är den kanske mest till för att servera i... man lagar ju sällan mat i ugn under lock...?

  • Isalel
    sevgilim skrev 2009-02-01 18:10:17 följande:
    Alltså. Jag tror att du kan ha den på spisen?
    Jo det är ju som en stekpanna, så det tror jag med :) Vet bara inte vad och hur man gör det?
Svar på tråden Tagine, någon som lagat mat i en sån?