• Lissen

    Hur gör man geléövdrag på frukttårta?

    Hej, som rubriken lyder undrar jag hur man gör geléöverdrag på en tårta med frukt?

  • Svar på tråden Hur gör man geléövdrag på frukttårta?
  • Juniphé

    Jag brukar köpa en god gelé i affären. Havtorn är gott, sen finns det ju även vinbärsgeléer och själv har jag kokat äppelgelé.

    Ta några msk gelé och värm i en kastrull tills den smälter (koka inte!) och blir som en slät sås. Häll detta över frukttårtan och bred försiktigt med en kniv eller plastskrapa så att du får till det snyggt.

    Superenkelt! För gelén stelnar när den blir kall och så får du en kanonfin tårta som smakar underbart!

  • tessanior

    Du köper nånting som heter Gelesocker multi. Man värmer det med lite vatten på spisen och skedar över frukten sen. Jättelätt!

  • snabla

    har ett recept på en cheesecake m blåbär och hallon ovanpå där blandar man bara ihop en påse kall drottningkräm och lägger ovanpå så ser det ut som på riktigt men enklare, o gott!

  • Lissen

    Tack för era svar!
    Anabla - om du har det receptet vill jag gärna ha det!

  • Kidz

    Så här gjorde jag sist på min sons tårta

    Garneringsgelé
    1,5 dl vatten
    1,5 dl Gelésocker Multi

    Blanda gelésocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjuda i 0,5 minut. Låt svalna. Håll koll på gelén , när den böjrar tjockna skeda ut den på bären. Låt stelna helt.

  • Kidz

    Ett enkelt recept på garneringsgelé till tårtor och bakelser som garnerats med frukt, bär och godis.

    Ingredienser
    1 dl vätska
    1 dl Gelésocker Multi

    Gör så här
    1-1,5 dl vätska och 1 dl gelésocker kokas upp och låt koka i 1/2 minut. Låt kallna några minuter men håll koll, när det börjar tjockna så stelnar det fort. Skeda ut gelén på frukten eller bären på bakverket. Låt stelna.
    Vätskan kan varieras i det oändliga, beror på vad du ska använda den till.
    Vatten=smaklöst, klar genomskinlig. Vattnet kan smaksättas med ex. citron
    Vätskan kan även vara saft av något slag. Gelén blir då färgad som saften. Kanske är det lämpligt att bland vatten med lite saft, svagare färg på gelén.
    Källa: Dan Sukker + egna noteringar

Svar på tråden Hur gör man geléövdrag på frukttårta?