• Culete

    Gott recept på annanaspaj tack.

    - och gärna m tips på vad servera till. =)


    Ett huvud utan bekymmer finns bara på en fågelskrämma.
  • Svar på tråden Gott recept på annanaspaj tack.
  • Tingeling83

    Ingredienser

    Portioner: 6-8

    150 g smör
    1 dl strösocker
    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 ägg
    2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
    1 dl socker
    1 tsk vaniljsocker
    500 g krossad ananas


     


    Gör så här

    Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.

    Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.

    Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

    Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.


  • Jennnyn

    Pajskal:
    3½ dl digestivekex
    1 dl smält smör el. margarin (drygt)

    Krossa kexen och blanda med smör och socker till en smulig deg. Pressa ut kexmixen i en 23 cm i diameter stor pajform (Tips: pressa med baksidan av en sked) i botten och runt kanterna. Grädda i 175° i 5 ? 8 minuter så att skalet blir sprött. Låt svalna innan fyllningen läggs i.

    Fyllning:
    1 burk krossad ananas
    1 - 1,5 dl strösocker
    1 tsk vaniljsocker
    5 dl crème fraiche

    Sätt ugnen på 175°. Blanda ananas, socker, vaniljsocker och crème fraiche. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i 25 minuter. Låt formen svalna på galler. Godast är den kall eller lite halvljummen.

    Denna paj är verkligen kanongod! Dessutom är den väldigt lättlagad!

Svar på tråden Gott recept på annanaspaj tack.