Gott recept på annanaspaj tack.
- och gärna m tips på vad servera till. =)
- och gärna m tips på vad servera till. =)
Ingredienser
Portioner: 6-8
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas
Gör så här
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.
Pajskal:
3½ dl digestivekex
1 dl smält smör el. margarin (drygt)
Krossa kexen och blanda med smör och socker till en smulig deg. Pressa ut kexmixen i en 23 cm i diameter stor pajform (Tips: pressa med baksidan av en sked) i botten och runt kanterna. Grädda i 175° i 5 ? 8 minuter så att skalet blir sprött. Låt svalna innan fyllningen läggs i.
Fyllning:
1 burk krossad ananas
1 - 1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 dl crème fraiche
Sätt ugnen på 175°. Blanda ananas, socker, vaniljsocker och crème fraiche. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i 25 minuter. Låt formen svalna på galler. Godast är den kall eller lite halvljummen.
Denna paj är verkligen kanongod! Dessutom är den väldigt lättlagad!
Glömde, om man vill kan man ha i ca 1 msk socker i "degen"