• Melker 2007

    Hemlighet bakom marsipan??

    Jag undrar vad hemligheten bakom fina marsipantårtor är??
    När man köper färdig marsipan som redan är utkavlad i affären så blir marsipanen gärna kletig om den står en stund..
    Vad ska man göra för att den ska hålla sig fin i konsistensen??
    HJLÄP MIG!!

  • Svar på tråden Hemlighet bakom marsipan??
  • Nyfiken gul

    marsipan ska vara kall när man handskas med den.

    lite lite matolja på händerna så fastnar den inte  och så ska man göra det fort.  Man ska inte stå och vela hit och dit och fundera - då blir den inte fin...


    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • Fru Humla

    jag har aldrig fått en färdigkavlad marsipan att se bra ut på tårta nu när jag har börjat kavla själv så förstår jag att de färdiga locken är för små så det är därför iaf jag inte fått till dem.
    köp och kavla själv...kavla ut på en bit vaxduk som är tillräckligt stor. vänd alltihopa upp och ner över tårtan och dra av vaxduken. klart


    Gå gärna i mina fotspår men låt mig kliva ur dem först!
  • Melker 2007

    Okej, tack för tipsen, ska testa detta i helgen!!

  • middiz

    Marsipan smälter gärna lite när den kommer i kontakt med grädde. Ha ett tunt lager smält eller flytande smör emellan grädden och marsipanen så gör den inte det!


    Vintern är ingen årstid, den är en regelbunden naturkatastrof
  • Original

    Marsipanen får inte vara för tunt utkavlad heller.

Svar på tråden Hemlighet bakom marsipan??