Vad innebär "finhackade örtkryddor"?
i receptet står det "1 dl finhackade örtkryddor". Vad innebär det? Vilken ört som helst? Eller är det nån speciell blandning?
i receptet står det "1 dl finhackade örtkryddor". Vad innebär det? Vilken ört som helst? Eller är det nån speciell blandning?
Vad är det för rätt, kött fisk fågel. Man kan ta vilka kryddor man vill, men det finns ju vissa kryddor som lämpar sig bättre än andra beroende på vad det är för rätt.
timjan,oregano,basilika osv är ju örtkryddor!
Det är piccata gjord på fläskfilé med risotto. Det är i risotton det ska vara örtkryddor... jag kan inte sånt här, tacksam för hjälp!
En hel deciliter? Då menar de nog färska örtkryddor och inte på burk.
Här är en bra länk till dig:
www.livsmedelssverige.org/livsmedel/vegetabilier/kryddor/kryddor_ortkryddor.htm
Tack för länken. Men jag fattar nog ändå inte. Ska jag välja en eller blanda flera? Och hur vet jag vilka som passar just denna rätt? Korkat recept!
Oh jag hittade en bra fil till dig. Där står vilka kryddor som passar till vad.
www.fruktogront.se/modules/core/downloader.php
De färska kryddorna kan du hitta i små krukor på frukt- och gröntavdelningen i de flesta livsmedelsaffärer.
www.receptomaten.se/kryddor.php här kan du läsa om vilka kryddor som passar till fläskkött och lite annat bra
Tack, den var bra!
Silverkatten06 skrev 2009-02-13 14:24:19 följande:
De örtkryddor jag själv använder mest är färsk basilika, timjan och citronmeliss.
Och givetvis gamla hederliga: Persilja, dill & gräslök.
Basilikan använder jag till pasta- och köttfärsrätter.
Citronmelissen är ljuvlig på ex kokt torsk.
Timjan är gott i omeletten.
Lycka till!
Det finns ju frusna kryddor också, det brukar jag använda.