• Culete

    Din godaste pesto! =)

    Ge mej recept!! =)
    Och, hur förvara ni den och hur länge håller den? =)

  • Svar på tråden Din godaste pesto! =)
  • Kluvenflicka

    mixa pinjenötter..basilika..lite vitlök..salt..parmiggiano..olja..(detta är originalreceptet)

    för att förvara den länge ska du ha den antingen i frysen(där kan du ha den ganska länge utan problem..ett tips är att frysa den i istärningsburkar o plocka ut några när du ska äta pasta med pesto..) eller i en glasburk, lägg i peston o fyll på med olja upp till kanten..så håller den ca en vecka..Jag har bott i pestons huvudstad i ca tio år o pesto är bland mina favoriter..

    ett annat tips..koka potatis o hericot verts (eller hur det stavas) o blanda i pasta med pesto..supergott o även det äkta genovesiskt..(Peston kommer alltså från Genova)

  • Kluvenflicka

    det ska i rätt mkt ost..så blir den som bäst..samt ordenligt med pinjenötter..

  • Örnie

    Det blir också gott med förvällda, hackade nässlor, mycket vitlök och skållade mandlar (mycket billigare än pinjenötter, och om man skållar själv så känns de färskare än pinjenötter som legat länge i påsen.

  • Mealla

    Jag gor ocksa min som Kluvenflicka,

    tycker att det ska vara en ganska mild vitlokssmak, det far inte bli for mycket vitlok sa att den tar over. Ibland, speciellt pa sommaren eller nar jag hittar fina meyer citroner har jag i lite citron skal och juice.

    Brukar ocksa ha farskpesto till potatis, ar jattegott, aven att blanda i potatismos med mascarpone och parmesan.

  • Culete

    Tusen tack! =)

    Kluven flicka - har du fler pestovarianter på lager får du gärna fortsätta dela med dej. =)

  • Fru O Mamma Kokkonen

    Jag älskar pesto, men har bara köpt från affären. Zeta och Willys egna är favoriterna och en sort från Lidl. Men, Icas pesto är blaskig och äcklig enligt mig.
    Undrar bara ifall det finns några mått man kan gå efter när man gör egen pesto, på recepten ovanför?


  • Kluvenflicka
    Nuttans Mamma skrev 2009-02-14 10:57:02 följande:
    Jag älskar pesto, men har bara köpt från affären. Zeta och Willys egna är favoriterna och en sort från Lidl. Men, Icas pesto är blaskig och äcklig enligt mig.Undrar bara ifall det finns några mått man kan gå efter när man gör egen pesto, på recepten ovanför?
    ca två krukor basilika..en handfull pinjenötter..1 halv vitlöksklyfta (mer om man gillar lite starkare smak)salt, ost ca 1-2dl..sen olja..det kan man ta tills konsistensen blir som man vill ha den..Jag gör det efter ögonmått så det är svårt att skriva exakta mått..det blir en hel del av detta..enklast är som sagt att prova sig fram..
Svar på tråden Din godaste pesto! =)