Köttfärspaj
Funderar på att göra en köttfärspaj. Har ni några bra recept? Vad ska jag ha i tycker ni?
Funderar på att göra en köttfärspaj. Har ni några bra recept? Vad ska jag ha i tycker ni?
Ingredienser
6 port
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg, lätt
Fyllning:
500 g köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
smör
3/4 dl tomatpuré
1 dl hackad persilja
150 g Arla Köket riven Kvibille Svecia
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Till servering:
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche franska örter
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök tillsammans i smör i en stekpanna några min. Ta pannan från värmen. Rör ner tomatpuré, persilja, 2 dl ost, salt och peppar. Häll färsen i pajskalet. Strö resten av osten över. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med crème fraiche och sallad.
www.recepten.se/recept/koettfaerspaj.html
receptfavoriter.se/recept/viewrecipe/k%F6ttf%E4rspaj
www.hittarecept.se/recept/K%F6ttf%E4rspaj
Tackar så mycket