• Jehu1

    Leilas morotskaka i långpanna?

    Är det någon som har provat göra Leilas morotskaka (från boken) i långpanna?
    Ska man dubbla satsen då, eller kanske ta en och en halv sats?

  • Svar på tråden Leilas morotskaka i långpanna?
  • Culete

    Ne, men skall göra morotskaka nästkommande helg så du får gärna dela med dej av receptet. =)

  • Solskensmor

    Jag har inte själv gjort den, men tippar nog på att du bör dubblera receptet..

  • Jehu1
    Svar på #1
    3 eko ägg
    3 dl ströskocker
    3 dl vetemjöl
    1 tsk vaniljsocker
    3 tsk bakpulver
    1,5 tsk malen kanel
    1 tsk malen kardemumma
    0,5 tsk malen ingefära
    1 nypa salt
    1,5 dl solrosolja
    4,5 dl rårivna morötter

    Frosting
    60 gr mjukt smör
    4 dl florsocker
    1 tsk vaniljsocker
    skal av 1 lime (jag tog saften också)
    100 gr philadelphia

    Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg och socker pösigt.
    Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter.
    Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm.
    Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna.
    Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred över kakan.
  • Tinkerbelle

    Jag brukar göra ett recept i liten-långpanna (½ långpanna). Den blir perfekt och baseras på 4 ägg, 4 dl socker, 4 dl mjöl. Gör om receptet utifrån detta och dubbla det så kommer det bli en fin morotskaka i lång pannan.

    Frostingen hade jag flerdubblat (MINST 400 g philadelphiaost). Avskyr när det är snålt med frosting. (Skalet från limen är snyggt att strö över kakan istället för att ta ner i frostingen).


    (¯`°?.¸ ღ♥ Vår Älskade Tyra 14 feb 08 och Lillebror 13 feb 09 ♥ღ ¸.?°´¯)
  • annelie75

    Hej! Undrar vid dubbel sats av leilas morotskakak i ugnsplå,Hur länge kakan behöver vara inne i ugnen?

Svar på tråden Leilas morotskaka i långpanna?