• pindile

    hjälp!!!! hur ska jag tillaga en nötrulle

    hjälp!!!
    hur ska jag tillaga en nötrulle??
    jag tänkte ugnsteka den med massa peppar runt och sen skära upp i tunn skivor.
    först måste man väl bryna i stekpanna??
    men sen då, vilken temp ska ugnen va och hur länge ungefär??

    snälla svara du som vet, ska snart börja med maten

  • Svar på tråden hjälp!!!! hur ska jag tillaga en nötrulle
  • Klangzzan

    Är den av fransyska eller?
    Jag lägger in mitt kött i ugnen,utan att bryna de.
    Sått ugnen på 150C och stek det tills du har en inner temp. på 70-75C,beror på om du vill ha det rosa eller ej.

  • pindile

    det står bara nötrulle på, men ser väl typ ut som en fransyska.
    jaha, jag trodde man måste bryna,blir det inte torrt o segt annars??
    och hur länge tar det ungefär? har ingen termometer som jag litar på.
    och när ska man krydda? en bekant sa att salta kan man inte göra föränn man stekt på lite...

  • Theorese

    Jag skulle nog ta och koka den och göra pepparotskött eller så får du baka den länge i ugn för att det inte ska bli segt.

  • pindile

    jag vill ju inte koka, tycker det e sååå gott med ungstekt, med massa svartpeppar runtom , fast e osäker på ungstemp och tiden

  • Klangzzan

    Om du steker i 150c så får du räkna 1,5h/kg
    Men om du höjer till 175C så tar det 1h/kg
    Och krydda innan du lägger in den i ugnen,och snåla inte med saltet.Tänk på att det ska räcka till hela köttbiten,inte bara till utsidan.

  • pindile

    tack för hjälpen, hoppas det blir bra!!
    nu ska jag bara kolla om jag lycktats tina upp köttet också, annars blir det middag mitt i natten....:)

  • Klangzzan

    Det kommer garanterat bli jättegott

    Ett tips till en fantastisk sås,när köttet nästan är klart (10 min kvar) häll vatten i formen.
    In i ugnen igen,när du låter köttet vila så deglaserar du formen och kommer få en fantastisk god sky.

Svar på tråden hjälp!!!! hur ska jag tillaga en nötrulle