Svamp Jansson - görs på potatis, champinjoner och laktosfri gräddeVegetarisk gryta (recept nedan, hottas upp med texmexsås och serveras med nachos och guacamole)
Vegetarisk gryta med kikärtor, färska champinjoner och aprikoser, 2 portioner
1 gul lök
150 gram färska champinjoner
1 stor tomat
1 paprika, t.ex. röd
Olja till stekning
1 konservburk kikärtor
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
En näve torkade aprikoser
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Hacka löken, skär champinjonerna i kvartar, tomaten i bitar och strimla paprikan. Fräs detta i en gryta i lite olja. Häll ner de sköljda kikärtorna i grytan. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong, tomatpuré och strimlade aprikoser. Krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar. Låt grytan koka några minuter. Servera med ris.
Tips!
Krydda upp denna rätt med t.ex. indiska kryddor och servera med naan-bröd eller med mexikanska kryddor och servera med tortilla eller nachos.