Är mozzarella pastöriserad??
Fullkomligt älskar mozzarella. Har lusläst på förpackningen men inte hittat info om mjölken är pastöriserad, någon som vet?
Fullkomligt älskar mozzarella. Har lusläst på förpackningen men inte hittat info om mjölken är pastöriserad, någon som vet?
Har för mig att den oftast är det i Sverige men kan inte säga hundra...
Prövat att Googla?
Den brukar vara det, köpte märket galbani häromdagen och på den stod det att den var pastöriserad.
I vilket fall som helst står det i ostguden att mozzarella är ok.
www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV
Det måste enligt lag framgå om en produkt är opastöriserad.
Så står det inget är den pastöriserad.
Från Livsmedelsverket:
Vid tillverkningen av Mozarella och Ricottaost upphettas mjölken normalt tillräckligt mycket för att eventuell listeria ska avdödas. Om osten därefter hanteras hygieniskt och förvaras kallt bör risken vara liten ur listeriasynpunkt. Då viss risk för återsmittning av osten vid anläggningen dock inte kan uteslutas kan den som vill vara extra försiktig begränsa sin användning av dessa (och andra "osäkra") ostar till matlagning med upphettning till bubblande hett.
Härligt, då vågar jag äta min älskade ost :- ))
Då kan man kanske få äta mögelost i varma såser??
mammatotoo skrev 2009-02-18 18:27:24 följande:
Ååå Kan man??!! Jag blir överlycklig...har alltid trott att det är förbjudet. Då kan jag ju stilla mitt ostbegär iallafall!
Pasta med ädelostsås ÅÅÅÅÅÅÅ =)