Prinsesstårta
Tårtbotten
4 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
Prinsesstårta
1 st tårtbotten 3 delad
6 dl vaniljkräm, cirka
Fyllning
2,5 dl färska eller frysta hallon
0,5 dl strösocker
8 dl vispgrädde
400 gram grön eller rosa marsipan
Gör så här
Sätt ugnen ¨på 200 grader, varmluft. Vispa ägg och socker vitt och riktgt pösigt. Vänd försiktigt ner vetemjölet. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant (24 cm i diameter), och häll i smeten. Grädda tårtbotten i mitten av ugen i cirka 12-15 minuter. Prova med sticka, den ska inte vara kladdig. Låt tårtbotten svalna något och stjälp sedan upp den på tallrik eller brödgaller.
Gör tårtbotten och vaniljkräm och dela tårtbotten i tre delar. Spritsa vaniljkräm tre varv somen ring runt kanten på den första skivan. Spara 2/3 av vaniljkrämen. Rårör sedan hallonen med socker och bred inuti ringen.Vispa grädden fast och fluffig. Blanda en gräddklick med och bred lite över hallonen. Lägg på nästa skiva och bred ett lager med vaniljkräm. Lägg på den sista skivan. Bred ut grädden över hela tårtan och forma som en kupol. Lägg över ett färdigt marsipanlock, pudra över florsocker.