• guldrosen1

    Överblivet ris???

    Fick ganska mycket ris över idag efter middagen. Någon som har tips på vad jag kan göra med det?
    Tacksam för hjälp!

  • Svar på tråden Överblivet ris???
  • Vårkänslor

    Stek det imorgon och häll på majs och ärter och sen tonfisk.. Mycket gott med en vitlökssås =)

  • versan

    Stekt rispytt. (steker ris, korv, bacon, ägg, grönsaker. man tar det man har)
    Risgratäng (ta samma som om du har pasta men byt ut pastan mot ris)
    Stek bananris (stek ris blanda ned hackade bananer krydda med orientalisk curry, salt eller aromat)
    Man kan frys in överblivet ris & tina upp vid behov.

  • Lussekatten87

    Jag har ett recept:

    Ris efter smak
    5 cm purjolök
    3 ägg
    ca 1/2 dl mjölk
    svartpeppar
    paprikakrydda
    örtsalt

    Hacka purjon,fräs den i smör
    gör en omelett-smet av äggen och mjölken ,blanda i kryddor
    ha i smeten i pannan och rör runt till en äggröra,innan det stelnat helt ha i riset och rör hela tiden,medelhögvärme.

    Som en risottto typ,gott och snabbt! man kan ha i kött,skinka ,paprika och svamp också om man vill


    (¯`°?.¸ ♥ Väntar 2:an! BF 31/7 - 09 ♥ ¸.?°´¯)
  • versan

    Du kan även blanda ned ris i en vanlig pyttipanna för att dryga ut den & så är det gott.

  • hoppas på en liten

    jag brukar ta och blanda ris ärtor majs paprika och steka det med massa smör o salt jätte gott.. kan säker blanda i vad man vill men det brukar jag ta iaf

  • versan
    Rislåda
    6 Portioner

    4 dl Ris
    6 dl Bearnaisesås; ungefär -(två påsar)
    1 Paket bacon

    Grönsaker tex

    1 Burk majs; och
    2 dl Frysta ärter; eller
    3 dl Amerikansk grönsaksblandning Riven ost

    Koka riset enligt anvisningar på paketet/påsen, dvs i 8-10 dl vatten
    och 1 tsk salt i ca 20 minuter. Tillaga under tiden bearnaisesåsen, men uteslut margarinet/smöret och ta i lite extra mjölk, så att den blir lagom tunn, ca 1-2 dl extra. Stek baconet.

    Häll riset i en gratängform, häll på 2/3 av såsen och rör om. Täck med grönsaker och bacon och häll på resten av såsen och den rinva osten. Gratinera i ugnen, drygt 200 grader ca 15 minuter, till den får fin färg.

    Snabbvariant: Koka riset, gör såsen, skölj grönsakerna någon minut i varmt kranvatten om de är frysta. Servera.
  • versan

    QUEEN AIDA LÅDA:
    Ingredienser.


    1 grillad kyckling Ris 3 dl grädde 0,5 dl chilisås (felix) 1 tsk curry 2 bananer 1 dl salta jordnötter (kan uteslutas svartpeppar Tillagning av recept Sätt ugnen på 200 grader. Plocka köttet från kycklingen, dela det i bitar och lägg i en ugnssäker form. Blanda Ris & den hackade kycklingen. Skiva bananer och lägg dem i formen. Blanda chilisås med grädde och kryddor i en skål. Häll i formen. Grädda i ca 20 minuter. Strö över jordnötter när det är några minuter kvar.
  • versan

    Kålpudding kan du använda ris till.
    haha... Vi gillar RIS

  • mammatalman

    mamma hade ris i pankakorna när vi var små. o vi gillade det. nu är jag mer tveksam.

  • versan

    Kall sallad med ris i Goooott!
    gör en vanlig sallad och blanda ned kall ris.
    ************************************
    Wokad ris med valfritt kött & valfria grönsaker.
    ****************************************

  • versan

    Bas:


    5 dl kokt jasmin- eller basmatiris 2 ägg salt, peppar pancho-ströbröd, till panering olja, till stekning

    Smaksättning:


    curry spiskummin, chili färsk chili, koriander, kokosflingor garam masala soltorkade tomater, pesto tapenade harissa

    "Fyllning":


    gröna ärtor olika bönor kikärtor linser tonfisk från burk fint tärnat kött

    Blanda basen och smaksätt med något du tycker om och blanda eventuellt i någon fyllning. Forma smeten till biffar, vänd i ströbröd och stek i olja.


    Servera förslagsvis med sallad, marinerade bönor, tatziki/yoghurtsås/tacosås/tomatsås/raita.

  • versan

    Kycklinggratäng, 4 portioner


    400-500 g kycklingfilé, 2 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 1 krm oregano, matfett till stekning, 200 g skivade champinjoner, 1 strimlad röd paprika, 2 dl grädde, 1 tsk sambal oelek (kan uteslutas), 4 msk chilisås, 4 msk riven ost


    Gör så här:


    Skär kycklingen i bitar och stek 3-4 minuter på varje sida. Salta och krydda och lägg kycklingen i en ugnsfast form tillsamans med det överblivna riset. Fräs champinjonerna och paprika lätt i lite matfett och lägg över kycklingen. Blanda grädde, sambal oelek, chili och oregano. Strö över riven ost. Gratinera i 250 grader i cirka 15 minuter. Smaklig måltid!

    ****************************************************************************
    1 hel gratäng
    1 hokiblock, fryst 400g
    1 brk lätt créme fraiche
    1 dl mjölk
    4 msk senap
    1 dl finhackad färsk dill
    1 liten purjolök, strimlad
    1 röd paprika, strimlad
    1 fänkål, strimlad
    Mineralsalt och vitpeppar
    1 lime, skalet + saften
    170 g skalde räkor
    riven ost

    Sätt ugnen på 200 grader. Lägg hokiblocket i mitten av en ugnsfast form sprid ut överblivna riset runt om formens kanter. Blanda creme fraiche, mjölk, senap, dill, rivet limeskal och pressad lime i en bunke. Sprid ut strimlad paprika, fänkål och purjo runt fisken i formen. Salta och peppra på fisken. Häll creme fraiche-blandningen över fisk och grönsaker och sätt in i ugnen i 35 minuter. Efter 35 minuter häll på räkor och riven ost. Gratinera i 5-10 minuter till.

  • Heeleena

    Om inget faller dig i smaken av alla recept så kan man frysa in ris!

Svar på tråden Överblivet ris???