Hur gör man kantarellstuvning?
Jag är lite efter med det här med matlagning och misslyckas med allt
Hur gör man en enkel men god kantarellstuvning?
Jag är lite efter med det här med matlagning och misslyckas med allt
Hur gör man en enkel men god kantarellstuvning?
Fräs svampen i smör nästan 20 minuter (förväll först och ta bort spadet efter förvällningen som blir).Krydda med salt,vitpeppar och slå på grädde (godast med visp...) och strö ev över lite idealmjöl till den blir lagom tjock.
Ev lite soya i också så den får färg!
Så gör jag...
Kantarellstuvning:
Recept för 4 portioner.
Servera på toast eller som sås till kalvkotlett och aborrfilé eller i omeletten. Går också att använda i pastan, eller på toast med en skiva knaperstekt bacon som smakbrytare.
1 1/2 liter rensade kantareller, klyv de större
1/2 tsk fint hackad schalottenlök
Peppar, salt
2 dl tjock grädde
2 msk smör
Smält smöret, fräs löken och lägg i svampen.
Låt svampens vätska koka in och tillsätt grädden Låt grädden koka ihop så att du har en tjockare stuvning. Dra pannan av spisen och krydda med salt och mald peppar efter smak.