• Sonoma

    Vad gör de om man har för lite fostervatten?

    Jag var inte på kontroll på Specialistmödravården eftersom bebisen sparkade så lite och då upptäckte de att mängden fostervatten minskat. Om jag förstått det rätt ska man ligga mellan 50 och 250 mm när de mäter. För två veckor sedan hade jag 138 mm och nu hade jag strax under 80 mm. Inget akut alltså, men jag ska in på kontroll igen på måndag.


    Jag undrar dock vad som händer om det sjunkit ytterligare på måndag? Vad gör de om man kommer under 50 mm? Blir man inlagd? Måste de förlösa en? Eller kan det lösa sig av sig själv (fostervatten ombilda ju kontinuerligt)? Nån som har erfarenhet av detta?
    Jag är i vecka 31 nu.
  • Svar på tråden Vad gör de om man har för lite fostervatten?
  • Idalinus

    När jag hade ont om fostervatten sa dom att dom skulle sätta igång mej inom 3 dagar, ungefär som dom brukar säga om vattnet har gått och inte förlossningen startat av sej själv. Men jag hade ju gått några dagar över tiden då. Så för din del, vet ju inte hur långt du har gått, men om det inte är så lång tid kvar så skulle jag nog tro att dom vill få ut bebisen. men det är vad jag TROR... jag har egentligen ingen aning.

  • Sonoma

    Jag är i vecka 31 så jag hoppas verkligen att bebisen får stanna inne ett par veckor till.

  • mithrandil
    Sonoma skrev 2009-02-20 01:13:36 följande:
    Jag är i vecka 31 så jag hoppas verkligen att bebisen får stanna inne ett par veckor till.
    Jag vet heller inget helt säkert men jag skulle gissa på att blir det alldeles för lite vatten måste de nog få ut bebisen. Eller iaf lägga in dig för observation.

    Hoppas allt kommer gå bra iaf.
    De flesta bebisar överlever ju bra utanför livmodern i v31. Det är ju bra att du kommit såpass långt i din graviditet iaf.

    Lycka till!
  • Sonoma

    Suck, vår son kom i vecka 35 efter en helt problemfri graviditet. Denna gången hade jag tänkt knipa till vecka 42...minst. Vill så gärna slippa ligga inne på Neo med den lilla...

  • petraflingan

    Jag blev igångsatt pga att fostervattnet praktiskt taget var slut..
    Men jag hade då gått över tiden i drygt 2veckor när det upptäcktes.

  • Sonoma

    Ingen som varit tidigare i graviditeten när detta upptäckts? Jag undrar hur benägna de är att sätta igång en när man är så tidigt som vecka 31. Hoppas det går att dra ut på det ett par veckor i alla fall...

  • lill tess

    Blev akutsnittad v34+3 då mitt fostervatten minskat med 50% på 24 timmar. Gick på kontroller 2 ggr/v pga att bebisen var tillväxthämmad. Han var för skör för vaginal förlossning. Allt gick dock bra. Neo 12dag+7 hemma innan vi ble utskrivna. Fick sondmatas i början då han inte klarade att amma fullt. Idag 3 1/2år och som vilken kille i samma ålder osm helst.

    Skulle tro att om de bestämmer för att bebiseb ska ut så får du kortisonsprutor för att lungorna ska mogna. De vill nog vänta så länge som möjligt men om bebisen inte mår bra så tar de ut han. Antingen normal förlossning eller snitt.

    Får hoppas att bebisen får stanna ett tag till
    lycka till

  • Sonoma

    Hej lill tess! Vad skönt att höra att det slutade bra för er! Vet du hur lite fostervatten du hade när de valde att akutsnitta dig? I vilken vecka upptäckte de att bebisen var tillväxthämmad? (Om jag förstod det rätt så upptäckte de det först och sen gick du på kontroller 2 ggr/vecka och då upptäckte de den minskade fostervattensmängden.)


    Jobbade du som vanligt under den här tiden eller ville de att du skulle vara hemma och vila?
    När de gjorde tillväxtultraljud för snart två veckor sedan var bebben ganska normalstor. (Fast vår son var +30% så jämfört med honom är den här bebisen liten...)
Svar på tråden Vad gör de om man har för lite fostervatten?