Vilken krydda till en riktig souvlaki?
Jag är så sugen på grekisk mat och tänkte göra souvlaki i helgen och började leta recept, men det är så blandat vad det är för kryddning som gäller. Ni som kan grekiskt mat, vad är det som gäller?
Jag är så sugen på grekisk mat och tänkte göra souvlaki i helgen och började leta recept, men det är så blandat vad det är för kryddning som gäller. Ni som kan grekiskt mat, vad är det som gäller?
Oregano samt pressad citron när vi grillade spetten (när jag jobbade på en grekisk restaurang)
köpte souvlaki krydda i grekland innan, men hittade även i saluhallen här hemma. Annars stämmer d nog som smulan säger, med oregano o citron, brukar oxå köra på oregano samt torkad basilika och citron när vi göra hemma o kryddan e slut.
Okej, ja det var det som stod i ca 50% av recepten jag hittade. De andra ville ha rosmarin, men det kanske passar bättre om man gör det på lammkött. Själv har jag tänkt att använda mig av gris.