Hur får man god sky från kycklingen till god sås?
Hur gör man med kyckling som man lagar i ugnen så att man får god sky till såsen? Kryddor, vatten m.m. Hur gör ni? Och hur gör ni såsen på skyn sen? Alla tips emottages tacksamt.
Hur gör man med kyckling som man lagar i ugnen så att man får god sky till såsen? Kryddor, vatten m.m. Hur gör ni? Och hur gör ni såsen på skyn sen? Alla tips emottages tacksamt.
jag bruka ibland hälla i extra med vatten i formen som kycklingen är i..sen när kycklingen nästan är klar så häller jag i all sky i en kopp el nåt...Tar en klick margarin i kastrull och smälter..i med ca 2 1/2 -3 msk mjöl..rör hela tiden och ha i skyn..spä ev med vatten och kycklingbuljong och på med ca 1 dl grädde..krydda lite ex med curry
ta skyn, späd med vatten.. häll i matlagningsgrädde och creme fraiche efter samk.. hönbsbuljong salt och peppar.. mums!