Mandelmassan i köpta semlor
Någon som vet hur man gör mandelmassefyllning till semlor man köper på konditori. Kan man köpa sån fyllning själv färdig?
Den är så mycket godare än den man gör själv..
Någon som vet hur man gör mandelmassefyllning till semlor man köper på konditori. Kan man köpa sån fyllning själv färdig?
Den är så mycket godare än den man gör själv..
jag tycker tvärtom, hihi den man gör hemma själv är godare!
tror de är lite bittermandel i den på bagerier.. eller?
har du testa den man köper i affärer, den ligger i en "korv"-liknande förpackning, vid socker å tårtdekoration..
Den de har på konditori gör de ju själva. Bara att blanda lika delar mald (finriven går bra) sötmandel (som är skållad först för att få bort skalet) och socker. Blanda ev. med inkråmet av bullen och späd med lite mjölk eller grädde för att få den lös så den kan bres på.
Jag började misstänka konditorier köpte, alla har så identiska fyllningar.
De måste använda sig utav lyxigare mandelmassa än den som man kan köpa på mataffären?
Det finns väl flera av fyllningarna i köpta semlor som har billigare "mandelmassa" dvs som är utdrygad med aprikoskärnor... Tycker bäst om egen hemmagjord.
Ja det är klart att det smakar lika när ingredienserna är lika. Sötmandel är sötmandel och socker är socker.
.. har hört att många konditorier köper färdig "smet" som de bara kan spritsa i.
Jag gör min fyllning med mandelmassa, blandat med lite inkråm och ovispad grädde. Blandar allt med elvispen och ju mer grädde du har i, desto rinnigare blir fyllningen.
"Många" är i så fall en definitionsfråga. Kolla med konditorierna. "Många" gör sin mandelmassa själva. Ingredienserna har de ju redan och det är enkelt att göra. Det går ju betydligt fortare än att baka själva bullarna och DET gör de i alla fall själva (annars kan de väl knappast kalla sig konditori).
Jag gör mandelmassa själv. Då kan man själv bestämma proportionerna mandel och socker (så den inte blir så söt) och så vet man vad som är i. Inte en massa andra onödiga tillsatser som lurar konsumenten...
Mandelmassafyllning är urlätt att göra.
Gröp ur bullen och lägg i en matberedare. Lägg i mandelmassa och mjölk och kör, vips så har du en god fyllning att lägga tillbaka i bullen
Men hallå
Mandelmassa gör man av mandel och socker.
Man skållar 1,5 dl sötmandel och tar bort skalet. Maler eller finriver mandeln och blandar med 1,5 dl strösocker. Det blöter man sedan upp med lite mjölk eller vispgrädde och blandar ev. med inkråmet.
Men själva MANDELMASSAN är lätt att göra: mandel och socker!
Ja, ts frågar faktiskt om fyllningen inte hur man gör mandelmassa.
F ö gör många bagerier fyllning själva för att det är så lätt.