• bananna

    Missnöjda/gnälliga/skrikiga bebisar - här gastar vi ihop!

    Någon mer som upplever sig ha en ovanligt gnällig och skrikig bebis? Här kan vi dela med oss av tips på hur man kan muntra upp de små liven. Det är också fritt fram för oss föräldrar att gnälla av oss i tråden, det behöver man ibland;)

    Vår son är snart fyra månader och han har varit väldigt skrikig sedan han föddes. Han är sällan helt nöjd - det som funkar bäst för att undvika gnäll är att bära runt honom, men det orkar man ju inte hela tiden nu när han börjar bli stor.. Han gallskriker dessutom minst 30 min varje kväll. Det börjar ungefär samma tid varje kväll och håller på tills vi till slut får honom att somna, ofta genom att dra honom i vagnen inomhus. Han får liknande utbrott även på dagarna men då går det fortare att få honom att somna. Tips någon?

  • Svar på tråden Missnöjda/gnälliga/skrikiga bebisar - här gastar vi ihop!
  • Anubisa

    Hehe, låter precis som min 4-månaders det där ;)

    Han är väldigt sällan helt nöjd utan gnäller mycket eller gallskriker. Dock tror jag det beror på att han har ont i magen eller på att han har reflux än annat. Men visst, ibland hör man ju att det är vanligt gnäll och inte "ont-gnäll" om man säger så. Precis som du skriver så passar det honom bäst att bli dragen i vagn vid såna tillfällen. Det kan bli riktiga utbrott som du säger och framförallt på kvällen.

  • skorpan87

    precis sådär var min dotter ända fram tills vi kom på att hon var hungrig och vi började med ersättning. på kvällarna skrek hon mellan ca 18.00 och 23,00 men när vi började med ersättningen blev hon en helt annan bebis=)

  • aspenbäck

    Ha ha jag har en liten skrik och gnäll kille hemma som är 7 mån, aldrig riktigt nöjd, vill hela tiden ngt mer ville inte ligga stilla, inte bli buren utan ta sig fram själv, när han nu kryper så vill han gå, men det är kul att det är lite go i han för allt går fort undan, fast visst kan man bli trött på gnällspiken när han ålar sig som en mask i famnen när man sitter och fikar med de andra mammorna som har bebisar som bara sitter helt lugnt i knät...fast de kryper heller inte än =)
    Ibland är han dock till salu billigt! Det är tur att de sover ibland och är söta,lugna och tysta! Kram

  • Mumselumsan

    Vår tjej är ju bara 1 månad så jag kanske inte får/ska vara med här?! När de är så små så anses de ju av många fortfarande väldigt små och inte ha några rutiner osv utan ännu ha potential att ändra sig......

    Men inte vår tös tror jag.....

    Hon sover knappt ingenting på dagarna och ska bara bäras, lägger vi henne ifrån oss så gallskriker hon. Går verkligen på några sekunder så gallskriker hon. & att vi tar upp henne är inte samma sak som att hon tystnar, nej hon kan fortsätta skrika ibland.

    Kvällarna skriks det mycket och samtidigt som det är grymt frustrerande så tycker jag så synd om henne. Vad är det som är så eländigt att hon bara vill gråta......

  • aspenbäck
    Svar på #4
    Får hon i sig tillräckligt med mat tror du? Prova att ge lite ersättning också ( även om de inte vill det på bvc ) för att se om det går över
  • Mumselumsan

    Precis det jag funderar över faktiskt aspenbäck. Hon är mitt tredje barn och ändå är jag förvirrad Jag tycker själv att jag har mat och hon går upp bra men å andra sidan tuttar hon vansinnigt mycket (nästan varje timme på dagen och varannan på natten, ibland båda sidor och ibland bara ena sidan) så hon borde gå i vilket fall som helst menar jag

    Ska jag ge henne en omgång ersättning på kvällen då för att testa? Om det inte skulle hjälpa, är det då utan problem bara att fortsätta helamma?

  • aspenbäck
    Svar på #6
    Ja prova lite, eller kanske lite efter att hon har ammat, hon kanske inte får i sig tillräckligt, jag hade samma problem, det kom inte tillräckligt fort min otåliga unge så han tröttnade på att suga innan han var mätt. Tyvärr konkurerade flaskan ut amningen till slut, men oj vad han var mycket nöjdare.
  • nassu

    Aspenbäck: Ja det där känner jag ju igen. Att alla andra bebisar sitter stilla och tysta i famnen på de andra mammorna men min kille ålar och klänger och kryper i famnen min. Han e 6.5mån nu och alltid varit gnällig men lite bättre har det nog blivit. Han kryper inte ännu men står i krypställning och gungar. Väntar dock att han ska kunna börja fara framåt och EV. kunna sysselsätta sej själv lite mer. Annars e de nog underhållning som gäller. Inte långa stunder han orkar leka själv....

    På mammaträffar blir jag riktit ledsen när alla andra bebsar e såå lugna och nöjda medan min gnäller och kinkar. Han e mycket känslig med ljud och blir ledsen om de andra bebsarna gråter eller skriker lite.

  • bananna

    Vad kul att några fler gnällspikar hittat hit!

    Vi har också funderat på det här med om han kanske inte blir riktigt mätt. Har provat några kvällar att ge utpumpad mjölk på flaska när han är som kinkigast och igår tyckte jag nog att han lugnade sig lite. Men, han är stor - snart åtta kg och inte ens fyra månader.. Så det verkar konstigt om han inte får i sig tillräckligt. Eller vad tror ni?

    Ni som har lite äldre bebisar - tycker ni att de blivit mindre gnälliga/skrikiga ju äldre de blivit? Man har ju hört om den magiska 3-månadersgränsen då de brukar bli lite nöjdare, men vår bebis har nog inte hört talas om den:)

  • bananna

    aspenbäck och nassu: jag känner igen de intensiva dragen:) Vår bebis kastar sig upp på knäna och blir jättearg när han inte kommer framåt, han försöker väl krypa...

Svar på tråden Missnöjda/gnälliga/skrikiga bebisar - här gastar vi ihop!