Hur göra en perfekt fläskpannkaka/ugnspannkaka ??
Alltid när jag gör det , så ser den jättefin ut i ugnen , men så fort man tar ut den så sjunker den ihop och blir inet alls så fluffig och god..
Nån som har några tips ?
Alltid när jag gör det , så ser den jättefin ut i ugnen , men så fort man tar ut den så sjunker den ihop och blir inet alls så fluffig och god..
Nån som har några tips ?
samma problem här...men mamma sa att man ska ha i ett extra ägg...så prova det.
nån mer ??
ja, plus att jag brukar vispa smeten med elvisp, så att den lite fluffigare! Lycka till!!
Min man gör väldigt god ungspannkaka och enligt honom gäller det att vispa kraftigt. Sen ställer han in pannkakan i 225 grader varm ugn och gräddar 10 minuter, sen sänker han temperaturen till 175 grader och gräddar ytterligare 20 minuter.
Jag har extra ägg och en gnutta bakpulver i smeten. Funkar alltid!
flaxa skrev 2009-02-24 14:32:09 följande:
oj, jag har inget speciellt. följer bara ett recept och tar ett eller två extra ägg. Till 1liter mjölk tar jag kanske 1tsk bakpulver. Hoppas det kan hjälpa dig!
Jag brukar koka ihop mjölken o mjölet innan jag blandar i resten.. då sjunker inte mjölet till botten o ugnspannkakan blir fluffig o god=)
Använd fetmjölk.
Det tipset har jag också läst och tänkte testa nästa gång