• Culete

    När man byter ut smör mot kesella - hur mkt ersätter man med?

    Är det gram för gram eller hur vet jag hur mkt kesella jag behöver i olika recept?

  • Svar på tråden När man byter ut smör mot kesella - hur mkt ersätter man med?
  • Culete

    Mh, jag tänkte mest generellt men det blir ju bakverk isf.
    Såg ett recept som fick mej att undra lite. Ingredienser för bullarna:
    50 g jäst
    100 g äkta smör
    3 dl mjölk
    1/2 tsk salt
    1 dl socker
    2 tsk kardemumma
    9 dl vetemjöl

  • Ann Lee
    Hallonmask skrev 2009-03-04 23:46:26 följande:
    Mh, jag tänkte mest generellt men det blir ju bakverk isf. Såg ett recept som fick mej att undra lite. Ingredienser för bullarna: 50 g jäst 100 g äkta smör 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 dl socker 2 tsk kardemumma 9 dl vetemjöl
    Hmmm... de där bullarna kommer nog att smaka mycket jäst. 50 gram jäst på bara 3 dl degvätska? Öka degvätskan till 5 dl och dubbla vetemjölsmängden och så har du i en burk kesella. Blir nog luftigt och gott så!
    Ja, och då tänker jag mig att använda både smöret och kesellan.
Svar på tråden När man byter ut smör mot kesella - hur mkt ersätter man med?