Hur gör man egen aprikospuré?
Som rubriken lyder? Det kan ju inte vara så svårt att göra egen aprikospuré eller katrinplommonpuré av torkade frukter. Men hur gör du?
Som rubriken lyder? Det kan ju inte vara så svårt att göra egen aprikospuré eller katrinplommonpuré av torkade frukter. Men hur gör du?
Jag brukar koka ett tiotal katrinplommon eller aprikoser i ca 10 minuter. Det går även bra att bara lägga dem i blöt över natten tex.
Sedan mixar jag dem bara med mixerstaven, tillsätter vattnet som jag kokat dem i tills jag blir nöjd med konsistensen...
Jag lägger torkad frukt i vatten ett par timmar och sen kokar jag dem tills de är mjuka och mixar. Kan spädas med kokspadet till den konsistens man vill ha. De kokspad som blir över brukar jag göra kräm på som efterrätt till sonen. Med lite puré i. Är väldigt uppskattat
Jag har låtit katrinplommon stå i blöt över natten, sen mixat med lite av spadet till bra konsistens. Hur lätt som helst.