• Bippa

    Enkel maträtt man kan göra med smördeg?

    som rubriken. nån god mat man kan göra med smördeg som lite fredagsmys mat.

  • Svar på tråden Enkel maträtt man kan göra med smördeg?
  • Fidelis ad urnam

    Ta en kassler och skär bort "skalet".
    Skär sedan i tunna skivor, men inte hela vägen genom utan den ska fortfarande sitta ihop.
    Bred ut smördegen i en ugnsform och placera kasslern på den.

    Blanda fraiche, vitlöksost (tex créme bonjour), och pressad vitlök. Häll blandningen över kasslern och se till att det kommer in mellan skivorna.
    Vik ihop smördegen över så att all sås hålls kvar inne.

    In i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter.

    Servera med pressad potatis och sallad.


    Forgive your enemies, but never, never forget their names
  • Nyfiken gul

    jag brukar göra paj på smördeg.


    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • Stor mamma

    Tag kyckling filéer, 2 filéer på 4 personer räknar jag, det brukar räcka

    Nu till det kniviga, du skall skära dem så de blir som två plattor.
    Bre fyllning på varje filéplatta

    Jag brukar tycka om fetaost, paprika, tomat, basilika, salt, peppar, lite olivolja och vitlök

    Man kan ta vad man tycker är gott

    Rulla ihop kycklingen hårt och jag brukar ta en tanpetare under bryningen så de inte går upp.

    Bryn i olivolja+margarin, samt två vitlöksklyftor i pannan.

    När de är fint brynta tar ca 10-15 min, låt svalna

    Ta du utkavlad smördeg, Tag ut tandpetaren och rulla in fileerna.
    Jag kör in i mitten av ugnen 175 grader. Nu beror det på hur du vill ha ditt kött.
    Jag kör genomstekt så då blir det ca 30 min med folie på rullen+10 min utan för färgens skull.

    Till detta brukar jag göra Kokta potatisar som du fräser i olivolja+margarin, riven vitlök, salt o peppar. Strö över persilja.

    En enkel rödvinssås, brukar googla på detta då jag aldrig har recptet och inte gör detta så ofta.

    Grönsallad, med gurka o tomat.

  • Fidelis ad urnam
    Stor mamma skrev 2009-03-06 16:52:16 följande:
    Tag kyckling filéer, 2 filéer på 4 personer räknar jag, det brukar räcka Nu till det kniviga, du skall skära dem så de blir som två plattor. Bre fyllning på varje filéplatta Jag brukar tycka om fetaost, paprika, tomat, basilika, salt, peppar, lite olivolja och vitlök Man kan ta vad man tycker är gott Rulla ihop kycklingen hårt och jag brukar ta en tanpetare under bryningen så de inte går upp. Bryn i olivolja+margarin, samt två vitlöksklyftor i pannan. När de är fint brynta tar ca 10-15 min, låt svalna Ta du utkavlad smördeg, Tag ut tandpetaren och rulla in fileerna. Jag kör in i mitten av ugnen 175 grader. Nu beror det på hur du vill ha ditt kött. Jag kör genomstekt så då blir det ca 30 min med folie på rullen+10 min utan för färgens skull. Till detta brukar jag göra Kokta potatisar som du fräser i olivolja+margarin, riven vitlök, salt o peppar. Strö över persilja. En enkel rödvinssås, brukar googla på detta då jag aldrig har recptet och inte gör detta så ofta. Grönsallad, med gurka o tomat.
    Åh vad gott det där lät! *printar*
    Forgive your enemies, but never, never forget their names
Svar på tråden Enkel maträtt man kan göra med smördeg?