Första omgången gjorde jag så att jag pressade i vitlökspress, tillsatte ersättningspulver och lite av kokvattnet och en klick smör (eller om det var olja). Blev lite för klumpigt tyckte jag så jag körde mixerstav efteråt. Blev jättebra.
Andra omgången kokade vi extra potatisar till vår middag, utan salt, och mixade med lite olja och avsvalnat kokt vatten dagen efter, så allt var kallt, och jag använde mixerstav direkt, den blev lite klistrig, men nu blandar jag oftast den med andra smaker så då märks det inte.
Fryser in i istärningslådor. Mina bitar blir ca 1 msk lite olika på olika lådor. När det fryst så slår jag loss bitarna i fryspåsar och märker påsarna och stoppar tillbaka i frysen. Så nu när vi provat oss igenom alla grönsaker så blandar jag olika smaker olika dagar, tar också olika mängder beroende på hur hungrig jag tror att hon är, vissadagar inser jag att hon inte kommer äta så mycket för att hon nyss ammat eller är jättetrött så det inte kommer att gå så länge, och då tar jag bara två bitar, annars kan det bli upp till 5 numera
Gör på samma sätt när jag fryser in köpt burkmat, och fruktpuréer. Har slutat blanda i ersättnign i puréerna, hade det ibörjan för att det skulle finnas en bekant smak i maten. Nån gång har jag även blandat i utpumpad bröstmjölk, men den brukar inte räcka... Försöker dock alltid spara kokspadet och spä med det, för det finns väl alltid någon extra vitamin kvar där