• MagdaA

    Glutenfritt fika

    Jag behöver tips och recept på bakverk/kakor utan gluten. Någon med tips?


    Ebba har fått en lillebror! Vår Älskade Alexander är här!
  • Svar på tråden Glutenfritt fika
  • Micki83

    Chokladbollar, daimtårta och mandeltårta som finns i frysdisken. Glass funkar ju, marängsviss, schwarzwald tårta och biskvier. sen kan man baka mycket med majsmjöl eller glutenfritt mjöl. det finns även mixer i glutenfria hyllan så som muffins.


    (¯`''?.¸(¯`''?.¸♥Alma & Ella♥¸.?''´¯)¸.?''´¯)
  • MagdaA

    å tack! massa bra tips

    funkar majsmjöl bra att baka det mesta av eller?


    Ebba har fått en lillebror! Vår Älskade Alexander är här!
  • Micki83

    har inte så stor erfarenhet av majsmjöl. testade att baka kladdkaka en gång. det smakade gott men var lite grynigare. man kan alltid testa sig fram om man vågar misslyckas lite!!!


    (¯`''?.¸(¯`''?.¸♥Alma & Ella♥¸.?''´¯)¸.?''´¯)
  • NinnaBus

    Man kan byta ut mjölet i de flesta vanliga recept mot glutenfri mjölmix.
    Kolla noga på paketen, affärerna har en tendens att blanda div. annat på hyllorna med det som är glutenfritt.
    Allt som innehåller havre, vete, råg och korn innehåller också gluten.
    En del som inte tål gluten tål inte heller vetestärkelse, vilket även en del glutenfria mjöler och produkter innehåller. Så det får man också kolla upp...
    Det man ska tänka på när man bakar glutenfritt är att degen/smeten har en tendens att bli "kladdigare" än vanligt. Om man då har i mer mjöl för att kompensera detta blir resultatet ofta torrt.
    Man får pröva sig fram.
    Sockerkaka blir ofta lika bra... Och hallongrottor...
    Annars brukar oftast chokladbiskvier vara glutenfria (om inte smörkrämen innehåller mjöl vilket den ibland kan göra).

Svar på tråden Glutenfritt fika