Smaksättning på bröd
Vad smaksätter ni ert bröd med?
Valnötter är en favorit här hemma, även morot och oliv. Tomat är oxå gott.
Frön och nötter blir det oftast. Kryddor i andra hand och sist grönsaker.
Vad smaksätter ni ert bröd med?
ANIS, FÄNKÅL... gott
Oftast brödkryddor (santa marias mix duger bra, men man ska ta MYCKET krydda..) om jag bakar rågbröd eller rågsiktskaka... För övrigt så brukar det bli lite russin och/eller aprikoser och/eller mandel/nötter. All slags torkad frukt brukar vara mums!
Det blir sällan grönsaker, men däremot lite frön såsom linfrö och solroskärnor och dylikt. Dessa iofs lika mkt för konsistensens skull som för smakens...
Ibland blir det lingon i brödet, det är också gott.
åh en sak till, kummin kan vara gott...
soltorkad tomat, torkade fikon