• Izamoon

    Sill

    Tänkte göra egen sill till påsk i år , går det att ha vanlig matjesill eller finns det större burkar med sill man kan göra själv

  • Svar på tråden Sill
  • Jenny K

    På ica här finns saltsill i hink som jag brukar göra på. Då vattnar man ur sillen först. Om du inte vill göra från grunden och först lägga den i lag osv så kan du ju köpa en stor burk med tex abbas inlaggda sill och sen göra olika röror (tex senapsröra) å lägga i sill i.

  • Izamoon

    Men om man köper inläggningssill (står det väl på burken) då är det bara att lägga den direkt i tex senapsröran

  • Jenny K
    Svar på #2
    Ja det var det jag menade. Om man inte vill göra från grunden.
  • Karlsson

    Står det inläggningssill på burken måste den först ligga 1-2 dygn i lag innan det går att lägga den i rörorna.

    Med 5 min. sillen slipper man det

  • Jenny K

    Oj va många olika silla abba har! Det jag menade i mitt inlägg var den vanliga inlaggda sillen som man kan äta som den är. Bör väl vara i stort sett samma som 5 minuters sillen. Bara å lägga i någon röra.

  • Havsluft

    Jag har gjort flera olika sillar där man använder matjessill, blir jättegott! Då har det varit någon tjock röra man lagt matjessillen i, dvs gjord på exempelvis crème fraiche.

Svar på tråden Sill