Sill
Tänkte göra egen sill till påsk i år , går det att ha vanlig matjesill eller finns det större burkar med sill man kan göra själv
Tänkte göra egen sill till påsk i år , går det att ha vanlig matjesill eller finns det större burkar med sill man kan göra själv
På ica här finns saltsill i hink som jag brukar göra på. Då vattnar man ur sillen först. Om du inte vill göra från grunden och först lägga den i lag osv så kan du ju köpa en stor burk med tex abbas inlaggda sill och sen göra olika röror (tex senapsröra) å lägga i sill i.
Men om man köper inläggningssill (står det väl på burken) då är det bara att lägga den direkt i tex senapsröran
Abbas 5-minuterssill är himla käck!
www.abba.se/produkter/sill/ovrig_sill/abba_5-minuterssill/
Står det inläggningssill på burken måste den först ligga 1-2 dygn i lag innan det går att lägga den i rörorna.
Med 5 min. sillen slipper man det
Oj va många olika silla abba har!
Det jag menade i mitt inlägg var den vanliga inlaggda sillen som man kan äta som den är. Bör väl vara i stort sett samma som 5 minuters sillen. Bara å lägga i någon röra.
Jag har gjort flera olika sillar där man använder matjessill, blir jättegott! Då har det varit någon tjock röra man lagt matjessillen i, dvs gjord på exempelvis crème fraiche.