skära hål i smörlocket. tar smak ur kyl?
Har en fundering. om man skär hål i smörpaketets lock, för att tex ha kniven där jämt. kommer smöret ta åt sig smak/lukt från kylskåpet??
Har en fundering. om man skär hål i smörpaketets lock, för att tex ha kniven där jämt. kommer smöret ta åt sig smak/lukt från kylskåpet??
Det kan det göra om du har produkter med stark arom utan tätslutande förp...
ja det gör det.
Att ha hål i locket är ju som att vara utan lock. Smöret drar åt sig unken kylskåpssmak/lukt eller annat som avger starka dofter tex ostar, matrester, lök osv...
Varför inte bara lägga kniven uppe på locket i kylen?
har ni bara en smörkniv eller vad är problemet?
vi har en smörask i hårdplast som vi diskar mellan varje nytt smörpaket (äter bara riktigt smör ej margarin). kniven byts efter varje användning.
skulle tro att vi skulle få stora problem med smaken på smöret annars eftersom vi bl.a. älskar skaldjur, franska ostar, osv.
Varför inte bara byta kniv efter användning? Tar ju ingen tid att diska en stackars kniv... =)
Men varför byter man inte kniv efter användning?? alternativt diskar av den och lägger den ovanpå smörlocket?? Vad äckligt att använda samma kniv till nästa gång. Våra knivar byts efter användning eller så diskar vi den och lägger den ovanpå locket...
lustigt vad folk tar för givet om man har en fundering.
NEJ jag gör inte detta hemma- det har blivit en disskussion på jobbet..
så då så...
hemma personligen gillar jag varken hål i lock ,knivar på locket.. kladdigt värre jue..
tyvärr, här är vi inga tankeläsare. Skriver man inte i klarspråk så får man finna sig i kommentarer av alla sorter. Ha det så trevligt på jobbet