• Tinzu

    Jag vill ha tips på mycket kokt mat.

    Det får inte vara för kryddstarkt, inte helstekt, inte fettigt.. Jag har nämligen fått magkatarr för andra gången på ett halvår och då har jag fått dom direktiven av läkaren. Men jag har absolut ingen fantasi när det gäller mat, sen blir jag lätt less och orkar inte stå vid spisen flera timmar.. snabblagat med få ingredienser.

    är det någon som känner att dom har tips som uppfyller kraven?

    Jag tackar gärna och tar emot

  • Svar på tråden Jag vill ha tips på mycket kokt mat.
  • MammasälskadeMinna

    det finns ju massor med soppor som inte är för kryddstarka..

  • Sencha

    Dillkött
    Kokt höna med currysås (såsen kan göras mycket mild )
    (Långkok tar visserligen ett par timmar för grytan som står på spisen, men arbetsinsats är väldigt begränsad )

    Kålsoppa med frikadeller går däremot jättesnabbt.

    Vanliga enkla fiskgrytor med fisk, grönsaker, buljong, ev grädde (lite), serverat med ris.


    0401 & 0807
  • PerG

    Går det alltså med kött?

    Kalops/Norrländsk kalops
    Köttsoppa
    Grönsakssoppa
    Spenatsoppa

    T.ex..

    Ingen av dessa är speciellt svåra att göra. De första ska stå några timmar på spisen, men kräver inte alls mycket arbetsinsats.

Svar på tråden Jag vill ha tips på mycket kokt mat.