torrt bröd?!
Bakade 2 långfranskor i helgen men de blev väldigt torra. Hur ska man göra för att få saftigt bröd? Går det att blanda i fil istället för mjölk eller har ni nåt annat tips? Tacksam för svar
Bakade 2 långfranskor i helgen men de blev väldigt torra. Hur ska man göra för att få saftigt bröd? Går det att blanda i fil istället för mjölk eller har ni nåt annat tips? Tacksam för svar
För mycket mjöl kan göra att bröd bli torrt.
Låtebrödet kallna inlindat i en handduk, då brukar den hålla sig mjuk.
Va bra med lite tips :)
Kan man byta ut vatten el mjölk mot fil tror ni?
Om du blöter ner brödet på utsidan och lägger det i ugnen i 5 min så blir det gott igen, lärde mig detta utomlands, ett fattigknep.
Ett till tips är att inte slarva med jästiderna, för kort jäsning kan även göra brödet torrt. Man kan baka bröd på fil, men jag har bara sett recept som bakas med bikarbonat då och inte vanlig jäst.
Jag brukar baka på fil, det går jättebra. Passar särskilt bra om man gör lite grövre bröd.
Värm upp den som vanligt, den kommer att skära sig lite, men det gör inget. Blur hur fint som helst sedan.
Säkert för mkt mjöl.
Eller för lång tid i ugnen. Ta ut brödet när det är 98grader innuti.