snabbt svar... sikta (stavas det så) florsocker?
står och ska baka nu. frågan är om man måste sikta (eller hur tusan det stavas) florsockret? har bara en lite the sil och det tar lång tid att sikta 4 dl florsocker.
tack för hjälpen!
står och ska baka nu. frågan är om man måste sikta (eller hur tusan det stavas) florsockret? har bara en lite the sil och det tar lång tid att sikta 4 dl florsocker.
tack för hjälpen!
det beror på vad du ska baka?
Man siktar väl för att det inte ska bli klumpar, så det beror på
om det spelar någon roll!?
Man måste inte, men risken är att det blir lite klumpigt. Jag är för lat och siktar nästan aldrig florsockret och hittills har det inte blivigt klumpar.
kan tillägga att jag inte siktar heller!
morotskaka ska jag baka
siktar aldrig till frosting, går bra ändå!
kör på!
Jag siktar men har köpt en liten sil (tror det heter kaffesil) som är utmärkt till detta. Dock har jag inte behövt de mängderna så om jag vore i din sits skulle jag endera ta en grov sil och hälla igenom (bli av med värsta klumparna) eller chansa på att det går bra.
ja, jag tar nog latvarianten och får tugga på klumparna om det blir några
tittar ni inte på Martha?
Häll upp florsockret i skål och rör med en ballongvisp så blir det siktat... Sil behövs inte.
Jag siktar väldigt sällan, men vispmetoden är smidig...