pumpkinhead skrev 2009-03-23 17:45:22 följande:
va ä de som ä farligt med maten i dessa fall (ligger i bunkrar över kylt vatten så det är ändå "kallt"
Menar du att de ligger svalt över natten eller?
Ta ex en salladsbuffe, den är fräsch när man lägger fram den efter en timme är den inte lika fräsch oavsett om den är i skålar som står på kylplattor eller i bleck som ligger i kalltvatten så utsätts den för bakterier och div. Sen tar man in den efter lunchen tar bort det som är värst och plastar in och lägger i kylen över natten. Sen ska man ju vara medveten om att hygienen inte är 100*% i alla restauranger detta betyder att det slarvas med tvätt av grönsaker och vad gälelr ex sallad så kan detta vara direkt farligt. '
Så jag äter aldrig sallad från buffe bara s.k pizza sallad eller råkost eftersom den ligger i vinäger och bakterierna inte trivs i den sura miljön. dessutom kokas vinäger/oljan upp.
Vad gäller sushi kan jag inte yttra mig om har ignen aning om hur det är med det.