• Mollly

    kyckling recept

    Någon som har något gott recept med kyckling? tänkte laga kyckling idag, men vill inte bara göra det vanliga, med kyckling filé i ugn.. alla tips är välkomna.

  • Svar på tråden kyckling recept
  • Jesster

    Det absolut godaste jag vet just nu: Dela bacon och knaperstek bacon och lök och lägg undan. Strimla kyckling och stek i pannan. På med grädde, kycklingfond, salt, peppar och mango chutney och lite soya. I med bacon/lök. Sältan från baconet och sötman från mango chutney och fantastisk god


    Den som söker han finner - www.google.se
  • Jesster
    Mollly skrev 2009-03-22 15:17:19 följande:
    Inga fler tips?
    Åh, varsågod, det var så lite så
    Den som söker han finner - www.google.se
  • Stor mamma

    Het krämig kycklinggryta

    till tre vuxna

    2 filéer
    3 tsk ostindisk curry
    1 gul lök
    1 tsk grill krydda
    1 kycklingbuljong
    2-3 msk kycklingfond
    Lite vitpeppar
    1 msk vetemjöl
    Mjölk

    Fräs lök och kyckling filéen i 1*1 cm bitar.
    Tillsätt curry o vitpeppar
    Fräs till kycklingen är nästan genomlagad.
    Fräs i vetemjölet ca 2-4 min tom på ca 2 dl mjölk till att börja med. Tillsätt nu buljong, grillkrydda, kycklingfond. Låt puttra det kommer tjockna en del. Sen späder du med mjölk om du vill ha den lösare. Vill du ha lite lyxigare kan du tillsätta lite cremefraische.

    Låt puttra 15 min servera med ris och sallad

  • Prinsessans mamma

    Vad blev det igår då?

    Lite märkligt recept som jag ännu ej testat men som ska vara himmelskt gott enligt morsan med väninna:

    Lägg i ugnsform
    Kycklingfiléer. Skär i bitar om stora

    Slå över valfri sort grädde. C:a 3 dl

    Blanda ihop 1 dl soya och 1/2 dl whiskey och
    häll över som en sträng. (flyter ut av sig själv sen)

    In i ugnen 175 g i 45 min

    Serveringsförslag: Pressad potatis och grönsallad.

    (nej inga kyddor!)

  • Mollly

    det blev färskost fylld kycklingfilé med ris. super gott blev det

  • FruMorsa

    Skär kyckling i bitar och stek tillsammans med lite kycklingfond

    Slå på en burk creme fraiche, någon matsked soja, vitlök, strimlade soltorkade tomater och sambal oelek efter tycke och smak.

    Serveras förslagsvis med ris.

  • Prinsessans mamma

    I senaste Coops Mersmak fanns föjlande fråga i en sån där Vi 5 spalt:

    Vem vill du bjuda på kyckling och hur tillagar du den?

    Susanne:
    Ungsgrillad kycklingfilé
    Bara pensla med smör, salta peppra och in i ugnen.
    Jättelätt och gott

    Åsa och Maja
    Kycklinggryta med creme fraiche, spanska örter,
    dijonsenap och lite vitt vin.

    Stephan:
    Ugnsbakade filéer inlindade i bacon. ,med potatis

    Ingela:
    Brukar tillaga på många olika sätt men att krydda
    med mesquitekrydda är oslagbartg. Lyfter
    vilken kycklingrätt som helst

    Andreas:
    Köper färdiglagad kyckling

  • Mollly

    kan man inte något annat än whisky? är gravid, så skippar ju gärna alkoholen

    Prinsessans mamma skrev 2009-03-23 11:07:11 följande:


    Vad blev det igår då?Lite märkligt recept som jag ännu ej testat men som ska vara himmelskt gott enligt morsan med väninna:Lägg i ugnsformKycklingfiléer. Skär i bitar om storaSlå över valfri sort grädde. C:a 3 dlBlanda ihop 1 dl soya och 1/2 dl whiskey ochhäll över som en sträng. (flyter ut av sig själv sen)In i ugnen 175 g i 45 minServeringsförslag: Pressad potatis och grönsallad.(nej inga kyddor!)
  • Prinsessans mamma

    Gillar denna indiska variant:
    Lite sötstark syrlig.

    500 gr kyckling (benfritt)
    2dl gula linser (har oftast tagit röda )
    200 gr riktigt mogen färsk ananas el 1 burk i egen juice

    1 tsk gurkmeja
    1 tsk paprikapulver
    1/2 tsk röd chilipeppar ( efter egen smak)
    1 tsk hel spiskummin, grovt krossad
    2-3 lagerblad (eller 5-6 curryblad eg)
    1 1/2 tsk salt
    1 dl vatten

    1 dl matolja
    1 stor hackad tomat
    1 gul lök skalad, hackad
    1 vitlöksklyfta, skalad hackad
    2 cm färsk ingefära, skalad riven
    ananas till garnering

    Koka linser enl paketanvisning (minska vattnet ngt)
    Skala ananas och dela i bitar

    Blanda kryddorna, lagerbladen med vattnet och rör tills saltet löst.

    Värm oljan i panna eller wok på medelvärme
    L'ägg i kyckling, tomat, lök, vitlök ingefära och kryddblandningen.
    Rör om och koka på svag värme tlls kycklingen är mör, ca 15 min

    Blanda i linser och ananas och låt småkoka 5 min tills oljan skilt sig fr kryddorna och flutit upp, du kan nu skumma bort överflödig olja.

    Smaka av med salt

    Serveramed Ris och naan-bröd

  • Prinsessans mamma
    Mollly skrev 2009-03-23 11:26:23 följande:
    kan man inte något annat än whisky? är gravid, så skippar ju gärna alkoholen Prinsessans mamma skrev 2009-03-23 11:07:11 följande:
    Alkoholen dunstar bort
  • Alicat

    fast alkoholen lär nog ha kokat bort när det är färdigt ;)

    whiskeyreceptet lät gott!

  • Ann Lee

    Parmesanpanerad kycklingfilé!
    Busenkelt!

    4 kycklingfiléer
    1 ägg
    2 dl riven parmesan
    2 dl ströbröd
    salt
    peppar
    olja

    Banka ut 4 kycklingfiléer med en stekpanna (mellan plastfolie). Doppa filéerna i uppvispat ägg och sedan en blandning av ströbröd och riven parmesan . Stek i en stekpanna med olja. Låt rinna av på papper innan servering.

  • Prinsessans mamma

    Ja, bara måste testa snarast. Mamma har ätit det två ggr sedan hon blev bjuden på¨rätten. Och vi har massvis med whiskey som gubbens bröder envisas med att ge honom fast ingen av oss dricker det! Kan bli mycke kyckling det

    Är ju lockande med få ingredienser och rätter som sköter sig själv i ugnen!

  • Mollly

    då ska jag nog ta och prova det med whiskyn, för det lät väldigt gott

  • IVFmamma
    Mollly skrev 2009-03-23 11:26:23 följande:
    kan man inte något annat än whisky? är gravid, så skippar ju gärna alkoholen Prinsessans mamma skrev 2009-03-23 11:07:11 följande:
    Det finns whiskyessens som är alkoholfri
  • SaraSara

    Jag brukar göra en kycklinggryta på kycklingfilé, färska champinjoner, gul lök, Findus tomatsoppa i burk( istället för krossade tomater, soppan ska EJ spädas med vatten) och creme fraiche (kryddar med buljongpulver, salt och peppar). Eventuellt lite maizenaredning om det behövs.  Servesas med ris, couscous eller bulgur. Jag tycker det är gott att fräsa på lite wookgrönsaker till grytan, men även sallad är gott till.

  • MariaFS

    Ett av våra favoritrecept som vi gärna bjuder gäster på:

    Franskinspirerad kycklinggryta 2 portioner

    Ingredienser :
    2 st kycklingfiléer
    2 krm salt
    1 krm svartpeppar
    0,5 msk olivolja
    75 g chèvreost
    2 dl lätt crème fraiche, (15 %) eller fraiche (5 %)
    0,5 dl vatten
    2 st tomater
    1 tsk färsk dragon
    Garnering
    färsk dragon

    Gör så här
    1. Skär kycklingfiléerna i 4-5 bitar, salta och peppra. Bryn dem runt om i olja ca 5 minuter. Smula ner osten och tillsätt crème fraiche och vatten. Sjud ca 1 minut.
    2. Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt.
    3. Garnera med dragon. Servera med pasta eller ris.

Svar på tråden kyckling recept