kyckling recept
Någon som har något gott recept med kyckling? tänkte laga kyckling idag, men vill inte bara göra det vanliga, med kyckling filé i ugn.. alla tips är välkomna.
Någon som har något gott recept med kyckling? tänkte laga kyckling idag, men vill inte bara göra det vanliga, med kyckling filé i ugn.. alla tips är välkomna.
Det absolut godaste jag vet just nu: Dela bacon och knaperstek bacon och lök och lägg undan. Strimla kyckling och stek i pannan. På med grädde, kycklingfond, salt, peppar och mango chutney och lite soya. I med bacon/lök. Sältan från baconet och sötman från mango chutney och fantastisk god
Inga fler tips?
haha. det lät gott. men vill ha fler tips
Het krämig kycklinggryta
till tre vuxna
2 filéer
3 tsk ostindisk curry
1 gul lök
1 tsk grill krydda
1 kycklingbuljong
2-3 msk kycklingfond
Lite vitpeppar
1 msk vetemjöl
Mjölk
Fräs lök och kyckling filéen i 1*1 cm bitar.
Tillsätt curry o vitpeppar
Fräs till kycklingen är nästan genomlagad.
Fräs i vetemjölet ca 2-4 min tom på ca 2 dl mjölk till att börja med. Tillsätt nu buljong, grillkrydda, kycklingfond. Låt puttra det kommer tjockna en del. Sen späder du med mjölk om du vill ha den lösare. Vill du ha lite lyxigare kan du tillsätta lite cremefraische.
Låt puttra 15 min servera med ris och sallad
Vad blev det igår då?
Lite märkligt recept som jag ännu ej testat men som ska vara himmelskt gott enligt morsan med väninna:
Lägg i ugnsform
Kycklingfiléer. Skär i bitar om stora
Slå över valfri sort grädde. C:a 3 dl
Blanda ihop 1 dl soya och 1/2 dl whiskey och
häll över som en sträng. (flyter ut av sig själv sen)
In i ugnen 175 g i 45 min
Serveringsförslag: Pressad potatis och grönsallad.
(nej inga kyddor!)
det blev färskost fylld kycklingfilé med ris. super gott blev det
Skär kyckling i bitar och stek tillsammans med lite kycklingfond
Slå på en burk creme fraiche, någon matsked soja, vitlök, strimlade soltorkade tomater och sambal oelek efter tycke och smak.
Serveras förslagsvis med ris.
I senaste Coops Mersmak fanns föjlande fråga i en sån där Vi 5 spalt:
Vem vill du bjuda på kyckling och hur tillagar du den?
Susanne:
Ungsgrillad kycklingfilé
Bara pensla med smör, salta peppra och in i ugnen.
Jättelätt och gott
Åsa och Maja
Kycklinggryta med creme fraiche, spanska örter,
dijonsenap och lite vitt vin.
Stephan:
Ugnsbakade filéer inlindade i bacon. ,med potatis
Ingela:
Brukar tillaga på många olika sätt men att krydda
med mesquitekrydda är oslagbartg. Lyfter
vilken kycklingrätt som helst
Andreas:
Köper färdiglagad kyckling
kan man inte något annat än whisky? är gravid, så skippar ju gärna alkoholen
Prinsessans mamma skrev 2009-03-23 11:07:11 följande:
Gillar denna indiska variant:
Lite sötstark syrlig.
500 gr kyckling (benfritt)
2dl gula linser (har oftast tagit röda )
200 gr riktigt mogen färsk ananas el 1 burk i egen juice
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk röd chilipeppar ( efter egen smak)
1 tsk hel spiskummin, grovt krossad
2-3 lagerblad (eller 5-6 curryblad eg)
1 1/2 tsk salt
1 dl vatten
1 dl matolja
1 stor hackad tomat
1 gul lök skalad, hackad
1 vitlöksklyfta, skalad hackad
2 cm färsk ingefära, skalad riven
ananas till garnering
Koka linser enl paketanvisning (minska vattnet ngt)
Skala ananas och dela i bitar
Blanda kryddorna, lagerbladen med vattnet och rör tills saltet löst.
Värm oljan i panna eller wok på medelvärme
L'ägg i kyckling, tomat, lök, vitlök ingefära och kryddblandningen.
Rör om och koka på svag värme tlls kycklingen är mör, ca 15 min
Blanda i linser och ananas och låt småkoka 5 min tills oljan skilt sig fr kryddorna och flutit upp, du kan nu skumma bort överflödig olja.
Smaka av med salt
Serveramed Ris och naan-bröd
fast alkoholen lär nog ha kokat bort när det är färdigt ;)
whiskeyreceptet lät gott!
Parmesanpanerad kycklingfilé!
Busenkelt!
4 kycklingfiléer
1 ägg
2 dl riven parmesan
2 dl ströbröd
salt
peppar
olja
Banka ut 4 kycklingfiléer med en stekpanna (mellan plastfolie). Doppa filéerna i uppvispat ägg och sedan en blandning av ströbröd och riven parmesan . Stek i en stekpanna med olja. Låt rinna av på papper innan servering.
Ja, bara måste testa snarast. Mamma har ätit det två ggr sedan hon blev bjuden på¨rätten. Och vi har massvis med whiskey som gubbens bröder envisas med att ge honom fast ingen av oss dricker det! Kan bli mycke kyckling det
Är ju lockande med få ingredienser och rätter som sköter sig själv i ugnen!
då ska jag nog ta och prova det med whiskyn, för det lät väldigt gott
Jag brukar göra en kycklinggryta på kycklingfilé, färska champinjoner, gul lök, Findus tomatsoppa i burk( istället för krossade tomater, soppan ska EJ spädas med vatten) och creme fraiche (kryddar med buljongpulver, salt och peppar). Eventuellt lite maizenaredning om det behövs. Servesas med ris, couscous eller bulgur. Jag tycker det är gott att fräsa på lite wookgrönsaker till grytan, men även sallad är gott till.
Ett av våra favoritrecept som vi gärna bjuder gäster på:
Franskinspirerad kycklinggryta 2 portioner
Ingredienser :
2 st kycklingfiléer
2 krm salt
1 krm svartpeppar
0,5 msk olivolja
75 g chèvreost
2 dl lätt crème fraiche, (15 %) eller fraiche (5 %)
0,5 dl vatten
2 st tomater
1 tsk färsk dragon
Garnering
färsk dragon
Gör så här
1. Skär kycklingfiléerna i 4-5 bitar, salta och peppra. Bryn dem runt om i olja ca 5 minuter. Smula ner osten och tillsätt crème fraiche och vatten. Sjud ca 1 minut.
2. Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt.
3. Garnera med dragon. Servera med pasta eller ris.