Hur steker man ryggbiff på bästa sätt?
Hej!
Misslyckas alltid med att steka kött!
Nu har jag ryggbiff i skivor att steka, hur gör jag det så att det blir en fin biff? Antal minuter, vilket värmeläge, osv?
Hej!
Misslyckas alltid med att steka kött!
Nu har jag ryggbiff i skivor att steka, hur gör jag det så att det blir en fin biff? Antal minuter, vilket värmeläge, osv?
Som med oxfilé Stek i rikligt med smör på hyfsat hög temp, köttet ska få rejält med färg på ytan. Sedan kan man eftersteka i ugn till den fasthet man vill ha. Om man trycker på köttet är medel som det känns att trycka med fingret på näsan, välstekt som pannan och blodigt som hakan. Tänk på att låta köttet ligga framme så att det är rumstempererat när du ska steka det! Man kan ösa på med mycket fett i pannan när man steker kött, eftersom det inte suger åt sig så mycket.
Håller med ovanstående. Sen brukar jag linda in i folie innan ugnen. det blir saftigare då.