• skånetös78

    Kan man göra pizzadeg i förväg?

    Tänkte göra pizza ikväll och funderar nu på om det kan funka att göra den i förväg och kavla ut den på en plåt och sätta i kylen tills ikväll och då bara släga på fyllningen? Eller blir degen "sunkig" av att stå så länge?


    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • Svar på tråden Kan man göra pizzadeg i förväg?
  • babytiger

    jag gjorde degen kvällen innan. eller jag gjorde hela pizzan färdig. tänkte att det blir kanske katastrof. men hade ingen tid på dagen sen och baka 3 plåtar pizza.
    våran blev jätte bra. nästan bättre än allt jag bakat innan !!

  • skånetös78
    babytiger skrev 2009-03-28 07:54:10 följande:
    jag gjorde degen kvällen innan. eller jag gjorde hela pizzan färdig. tänkte att det blir kanske katastrof. men hade ingen tid på dagen sen och baka 3 plåtar pizza. våran blev jätte bra. nästan bättre än allt jag bakat innan !!
    Åh vad bra, då fixar jag nog degen nu! tack!
    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • vattenpuss

    "Alla" pizzerior gör degen dagen innan och låter den stå i kyl i minst 12 timmar.
    Så, gör du pizzadeg med jäst är det en klar fördel att köra igång omedelbums :)
    Vet dock inte hur det funkar med bakpulverdeg.

  • aniss

    Jag brukar göra Leilas pizzadeg (googla), ett bra recept. Hälften lägger jag ifrysen innan kavling och tar fram nästa gång vi ska göra pizza. Den tinar på ett par timmar och pizzan blir bra.

Svar på tråden Kan man göra pizzadeg i förväg?